Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

23 oktober was het zo ver een tweede voorzorgbezoek van KNGF geleidehonden.
Na het eerste gesprek in juni wist ik al dat ik een vervangede geleidehond zou krijgen. Ik kwam passief op de wachtlijst. Pas als ik alle routes in Nijmegen zou beheersen dan kan mijn status veranderd worden in actief. Nu wad het dus zover dat we gaan kijken of mijn status op de wachtlijst veranderd kan worden.

Een dag eerder was ik gebeld of het uit kwam dat ze morgen zouden langs komen. Geen probleem ik was vrij, en anders dan maak ik daar gewoon tijd voor vrij 🙂

Tijdens het eerste voorzorg bezoek is mijn situatie al in kaart gebracht. Zijn er veel zaken op geschreven. Deze zijn nu nog verder aangevuld. Zoals bijvoorbeeld het karakter en wat ik wel niet waardeer in een hond. Het is bijzonder om te merken dat de karakter eigenschappen die ik nu aangeef anders zijn dan drie jaar geleden bij Nancy. Het ging daarnaast vooral over de routes in Nijmegen. Bepaalde situaties die je hier vaak tegen komt. Losloop plek voor de hond en hoe ik woon in Nijmegen.

Na het gesprek zijn we een route gaan lopen. Naar het centrum deze blijkt alleen nog wel voor het eerste gedeelte aangepast te moeten worden. Er zaten meerdere punten in die gevaarlijk waren. Maar op de terug weg hebben we de route anders gelopen. Via een rustige woonwijk wat een stuk prettigere loopt en veiliger is.

Eenmaal terug thuis, vertelde de trainster dat ze aan zou geven aan het team. Dat mijn status naar actief veranderd kan worden. Maar dat er eerst altijd intern overleg is. Dat ik over twee a drie weken gebeld word en dan te horen krijg of dat ik actief op de wachtlijst sta. Of dat er nog een voorzorgbezoek gepland moet worden.

Ik werd alleen al veel sneller gebeld op maandag al met het bericht dat mijn status nu actief is met de ingang van 30 juni wat betekent dat ik al vandaag al weer 4 maanden op de wachtlijst sta.

Wanneer er een hond is? Dat is afwachten het zijn en blijven honden levende wezens dus. Het werken daarmee is heel leuk. Maar je kunt niet altijd voorspellen hoe snel een bepaalde hond is. Ik kan gebeld worden als er een hond is die bij mij zou passen. Ik hoop natuurlijk snel dat telefoontje te krijg. Maar tot die tijd zal ik geduld moeten hebben. Mijn wachten zal uitendelijk beloont worden daar ben ik zeker van. Maar op dit moment mis ik de vrijheid. De lange wandelingen ’s svonds na een dag school en in het weekend. De gezelligheid van het samen op pad zijn. Een stok praat niet terug. En als je per ongeluk als je geen hond bij je hebt en over steekt toch over zegt. Zoals je dat gewend bent tegen je hond te zeggen. Dan denken mensen vast dat ik een onzichtbaar vriendje hebt 🙂

0