Van onmacht naar kracht en balans Mijn naam is Marjo Brouns. Ik ben al een aantal jaar mantelzorger,…

Om maar gelijk een misverstand weg te nemen: Mantelzorgers krijgen geen Award, ze reiken hem uit!

De Mantelzorg Awards is een idee van Cora Postema, Annette Stekelenburg en Marjo Brouns. “Wij zijn zelf mantelzorger en ervaren dat we energie krijgen van denken in mogelijkheden in plaats van dat wat er allemaal niet (meer) kan. Als het af en toe tegen zit voelen we ons gesteund door heel verschillende mensen. De één heeft een ideale buurvrouw die altijd klaar staat om bij te springen, de ander heeft een huisarts die altijd bereikbaar is voor vragen en die af en toe gewoon even langskomt. Annette voelt zich bijvoorbeeld gesteund door een ambtenaar die zijn nek uitsteekt om te kijken hoe ze met een minimun aan bureaucratisch gedoe toch de optimale zorg voor haar gezin geregeld krijgt. Kortom…het zijn enkele mensen in onze omgeving die het mogelijk maken om langdurige voor onze dierbaren te kunnen zorgen. Deze mensen verdienen wat ons betreft een Awards, een Mantelzorg Award.”

Cora, Annette en Marjo nodigen mantelzorgers uit om mensen te nomineren die mantelzorg voor hen mogelijk maken. Dit kan een bijzondere huisarts, een lieve vriendin, een zorgconsulent, een docent, een collega, een buurvrouw, een thuiszorgmedewerker, een clientondersteuner of iemand anders waardoor je je als mantelzorger gesteunt en geholpen voelt.

Wil je meehelpen door dit initiatief onder de aandacht van mantelzorgers te brengen? Mischien wordt je dan zelf wel genomineerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.mantelzorgawards.nl

 

0