**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Mijn laatste blog is alweer lang geleden. Te lang vind ikzelf. Ik moet me ook echt dwingen dit blog te schrijven, maar ik doe het toch en weet u waarom? Omdat ik heel graag het 400ste blog op broedplaatsz wil zijn…..

Er is in de voorgaande 399 blogs heel veel gebeurd. De laatste maanden ben ikzelf druk bezig geweest met het finetunen van de site. Een deel van de werkzaamheden die ik daarbij met heel veel plezier heb gedaan is het nalezen van alle blogs. Dit om zeker te weten dat alles goed was overgezet en eventuele links goed werken. Alle blogs teruglezen, soms moest ik stoppen omdat de emotie mij te veel werd, soms omdat ik overvallen werd door een gevoel van trots op onze deelnemers.

399 blogs gingen dit blog voor, waarbij elk blog een pareltje op zich was. Sommige bloggers hebben broedplaatsz verlaten, maar hun blogs bleven op broedplaatsz staan. Een deelnemer heeft het leven verlaten, maar Elmira zal voor altijd een deel uitmaken van broedplaatsz.

Nieuwe deelnemers sloten zich aan bij broedplaatsz, hetzij als blogger of eenmalig als gastblog. Ik heb alle deelnemers persoonlijk gesproken en stuk voor stuk zijn het krachtige mensen waar we echt nog hele mooie blogs van gaan zien.

Een tijdje lang heb ik broedplaatsz als druk ervaren, ik voelde me (te) verantwoordelijk voor dit prachtige project. Zeker toen we van projectleider wisselde had ik het heel moeilijk. Gelukkig bleek mijn angst achteraf onterecht (zoals veel angsten dat vaak blijken) en hebben we met Lieke een fijne projectleidster. Mede door haar inzet hebben we nu ook een hele fijne groep van “echte” mensen die broedplaatsz ook in de offline wereld kunnen vertegenwoordigen. En ik heb het vertrouwen dat deze mensen dat ook heel goed kunnen. Ik heb eigenlijk voor het eerst sinds heel lange tijd het gevoel dat BroedplaatsZ ook zonder mij blijft bestaan en doorgaat. Niet dat ik nu stop, daarvoor heb ik nog veel te veel te vertellen.

Waarom hoor ik u nu vragen is mijn laatste blog dan zo lang geleden. De korte versie is dat ik zoveel met de site bezig was dat ik soms gewoon geen energie meer had om iets te plaatsen. Maar ik denk als ik heel eerlijk ben het feit dat ik alleen onderwerpen had die ik nog niet wilde delen ook heel erg meespeelde. Maar maak u niet ongerust. De blogs zijn wel geschreven, alleen nog niet geplaatst. Ik zal deze blog in de toekomst zeker plaatsen, maar ik kan u niet beloven wanneer. Daarvoor ben ik ook afhankelijk van andere personen, want deze blogs gaan niet alleen mij aan.

400 blogs, waarvan ik meteen toegeef dat deze zeker niet tot de beste behoort. Maar waar ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar ben, welk blog vind u het “beste”???? Nee laat ik de vraag anders stellen, want de blogs zijn allemaal goed en zo persoonlijk en verschillend dat ik door er eentje als beste te kiezen de andere blog en bloggers ernstig te kort zou doen. Dus stel ik u de vraag, welk(e) blog(s) verdienen het om nog eens extra aandacht te krijgen en zou iedereen moeten (her)lezen? En misschien wilt u ook aangeven wat dat blog met u als lezer heeft gedaan?

Ik ben benieuwd….

0