**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Pe*********al S****m, ook wel bekend als Ne*****l, is het middel dat ik ooit zal gaan gebruiken als het leven echt niet meer gaat. 2 jaar geleden had ik het in huis en bijna gebruikt in een opwelling, in paniek. En de laatste tijd voelde ik steeds vaker de behoefte opkomen om het opnieuw in huis te halen.

Dat klinkt makkelijker dan het is. Het is een stof waarvan het bezit strafbaar is, evenals de handel erin. Niet geheel onbegrijpelijk natuurlijk, aangezien je er maar 20 gram van nodig hebt. Het adres waar ik het paar jaar geleden heb gekocht was onbereikbaar, dus op zoek naar een nieuw adres. Dat ging wat makkelijker dan ik had gedacht. Het spul kost een paar centen, zo rond de 500 Euro, maar dat is dan wel inclusief verzendkosten en een pakje Met********ide (een anti-braak middel)

Ik heb een paar dagen rondgelopen met twijfels, wil ik het spul in huis hebben? Geeft mij dat misschien rust? Of verlaag ik dan juist de drempel om het te gebruiken? Gelukkig heb ik met een aantal mensen hierover heel open en eerlijk kunnen praten, zowel hulpverleners als N en mijn moeder. Alleen voor beide opties viel iets te zeggen, ze hadden hun voor en tegens. En uiteindelijk was er maar één persoon die de beslissing kon nemen.

Ik had ondertussen contact met een verkoper, tenminste dat hoop je dan maar, want het blijft natuurlijk allemaal erg vaag en geheimzinnig dus het gevaar voor oplichting blijft. Maar deze persoon leek erg betrouwbaar en werd op bepaalde sites ook als betrouwbaar vermeld. Ik heb contact gehad met de vraag of hij nog kon leveren en wat de kosten zouden zijn.En toen moest ik een knoop doorhakken. Bestel ik het wel of niet. En als ik het bestel, bewaar ik het thuis of bij iemand die ik goed vertrouw. Geeft het me rust, de wetenschap dat ik elk moment netjes kan gaan? Of geeft het onrust omdat ik bang ben het te snel te gebruiken?

Uiteindelijk stelde ik mezelf 2 vragen. Allereerst hoelang duurt het als je helemaal opnieuw moet gaan zoeken en het moet bestellen? Ik denk minder dan een maand. En ik heb altijd gezegd dat van het moment dat ik de knoop doorhak ik een maand wil wachten om te weten dat ik het echt 100% zeker wil doen.

De 2de vraag was moeilijker. Vertrouw ik mezelf op dit moment genoeg om het pakje in ontvangst te nemen en niet meteen te gebruiken? En om heel eerlijk te zijn was het antwoord nee, ik vertrouw mezelf niet genoeg. Ik ben op dit moment bang en in de war. Niet echt in de beste staat om weloverwogen beslissingen te nemen. Dus nee, ik kan mezelf niet vertrouwen op dit moment.Dus op dit moment wacht ik nog eventjes met het bestellen van Ne*****l, want mocht ik het echt nodig hebben is er altijd wel aan te komen.

En tegelijk ga ik nog harder proberen te vechten tegen hoe ik me voel. Actief op zoek naar dat ene wat ik nog niet geprobeerd heb, tot ik echt 100% zeker weet dat ik alles heb geprobeerd wat ik kan. En dan zal ik opnieuw de balans opmaken, zal ik opnieuw diezelfde vragen stellen. En dan zal ik opnieuw een keuze maken. En tot die tijd, ik weet het niet, ik denk maar vooral doorgaan………..

0