Prematuur geboren in 1993 onder nogal speciale omstandigheden. ~ Kwam in een gezin terecht waar nogal veel gebeurde.…

02

Als je het “inleidend” stukje waar in het kort verteld wordt wie ik ben hebt gelezen; ben je erachter gekomen dat ik ook een eigen blog heb. Nu ben ik niet iemand die daar “reclame” voor wil maken. Al is dan nu, het moment toch aangekomen dat ik een blog geschreven heb die ik ook met jullie wil delen. Delen omdat ik denk dat er hier ook mensen zijn die zich herkennin in deze blog. Vandaar dat ik er toch voor gekozen heb; om hier er ook over te schrijven.


Overgenomen van de blog: “Anita; ik wil je bedanken – Anita wordt opgenomen
* Disclaimer: Doordat ik de persoon achter de blog: “SharonKnows.nl” ben.
Heb ik het auteursrecht van de blog, waardoor ik ook het recht heb om het hier te publiceren.

Antwoorden

Ik sta in de badkamer mijn tanden te poetsen terwijl een vreemd, onverklaarbaar gevoel mij overvalt. Een aantal puzzelstukjes vallen op zijn plek, een gevoel van opluchting gaat door mijn lijf, gevolgd door een vlaag van gemis. Alle opkomende emoties bezorgen me hoofdpijn. Ik ben op zoek naar antwoorden!

KOPP-Kind

Dat ik als KOPP-Kind veel heb meegemaakt, wist ik natuurlijk al. Ik had niet de meest makkelijke jeugd met een moeder die psychiatrisch ziek was. Er gebeurde veel, en naarmate de tijd vorderde, werd het voor mij, als dochter, duidelijk dat er ook alcohol en drugs in het spel waren. Een combinatie van verschillende factoren die er voor gezorgd hebben dat er sporen zijn achtergebleven. Sporen die me op momenten nog wel eens willen confronteren met de realiteit in het leven.

Anita wordt opgenomen

Zo ook vanavond, terwijl ik nietsvermoedend op bed in mijn gestippelde pyjama “Anita wordt opgenomen” lag te kijken. Een programma dat ik sinds dat het weer wordt uitgezonden elke maandagavond kijk. Vol interesse kijk ik naar de aflevering, en vecht ik stiekem tegen mijn slaap. Nietsvermoedend door de ogen van een “gewone” burger, met een aantal vooroordelen die met toeval ook in deze aflevering werden besproken, kijk ik naar de aflevering. Langzamerhand dringt het tot me door: een verslaving is een serieuze ziekte waar je niet zomaar vanaf komt.

Rianne

Plots bij het zien van het stukje van Rianne, besef ik me dat ik veel meer ken/weet van iemand die verslaafd is. Langzaam vallen er puzzelstukjes op zijn plek, en opeens begrijp ik waarom ik dit seizoen zo interessant vind. Ik ben opzoek naar antwoorden, waarvan ik weet dat ik ze niet meer zal krijgen. – Bron


Ben je benieuwd geworden hoe dit blogbericht verder gaat? Wil je weten waarover ik nog meer heb geschreven? Lees dit bericht dan helemaal op sharonknows.nl

0