**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Ik had een prachtig blog geschreven. Eentje waarin duidelijk zou worden waarom ik de laatste tijd wat afwezig ben op twitter en broedplaatsz. Een blog dat uit zou leggen wat er op dit moment in mijn leven speelt. Een blog wat een inkijkje gaf in mijn gedachtes, mijn overwegingen en angsten.

Een blog wat, al zeg ik het zelf, tot een van mijn betere gerekend mag worden. Maar dit blog zal u waarschijnlijk nooit te lezen krijgen . Want het voor mij ondenkbare is gebeurd. Ik durf een blog dat ik geschreven heb niet te plaatsen uit angst voor de gevolgen. Nog nooit heb ik een blog dat eenmaal klaar was niet durven plaatsen. Ik heb wel eens bewust niet over dingen geschreven, heb wel eens achteraf een blog iets aangepast, waarbij ik dat ook aangaf. Het is voor gekomen dat ik een blog van te voren liet lezen om mezelf voor te bereiden op de gevolgen, maar nog nooit, en dan bedoel ik echt nog nooit, heb ik een kant en klaar blog niet durven plaatsen.

Het blog dat ik schreef ging over een lastig onderwerp en ik had al het advies/verzoek gehad vooral dingen niet met naam te noemen. Hoewel ik dat moeilijk vond, heb ik dus het onderwerp angstvallig vermeden. En het blog werd er alleen maar sterker door. Het sarcasme lag er goed bovenop, en iedereen die ook maar een beetje weet hoe ik in elkaar steek, degene die mijn blogs lezen dus, zouden precies tussen de regels door kunnen lezen.

Maar helaas, ik durfde hem niet te plaatsen. Heb advies gevraagd aan mensen die voor mij belangrijk zijn en die twijfelden ook heel erg. Uiteindelijk heb ik het niet aangedurfd. De belangrijkste redenen? Omdat ik een nieuwe hulpvraag heb, die voor mij erg belangrijk is. Omdat ik bang ben dat als ik hierover open en eerlijk blog dat tegen mij gebruikt gaat worden en ik niet de hulp krijg die ik zo graag wil. Nu zeg ik er eerlijk bij dat dit een invulling van mijn kant is, maar wel eentje die niet alleen ik zo invul, maar de mensen die helemaal op de hoogte zijn ook. En ja, dan neem je geen risico. Dus plaats je dat blog waar je zo hard aan hebt gewerkt en wat zoveel duidelijkheid zou geven gewoon niet………….. of moet ik zeggen voorlopig niet?

0