De feestdagen komen weer in zicht. Wat doorgaans een tijd is met vrienden, familie en gezelligheid, wordt nu gekenmerkt door maatregelen en soberheid. Corona heeft dit hele jaar en ook nu tijdens de feestdagen effect op ons. Van jong tot oud en van ziek tot gezond, iedereen beleeft deze tijd op een andere manier. Maar niet iedereen is op de hoogte van het perspectief van de ander.

kerstsfeer

Begrip voor elkaar

Wil jij op een creatieve manier laten zien welk effect corona heeft op jóuw leven? Doe mee met ons kijkdozen-kunstproject! Laat zien hoe jouw leven er nu uit ziet, neem ons mee in jouw fijnste plek op dit moment, of wie nu de belangrijkste persoon in je leven is. Maak foto’s of filmpjes van jouw corona-kijkdoos en deel jouw verhaal. Door verschillende verhalen te delen krijgen we meer begrip voor elkaars situatie. Want iedereen beleeft de coronatijd anders.

#warmedecember

Voor dit kunstproject werkt Zorgbelang Brabant | Zeeland samen met kunstenaars Jola Hesselberth en Hanneke de Leeuw. Zij bedachten een creatieve manier om het perspectief van verschillende groepen zichtbaar te maken. Het kunstproject is onderdeel van onze ‘warme decembermaand’. Tijdens deze maand werken we met creatieve uitingen en warme boodschappen aan meer begrip voor elkaars situatie in coronatijd.

Hoe werkt het?

Zorgbelang stelt de DIY-kijkdozen ter beschikking en brengt deze langs bij geïnteresseerden. Aan de kijkdozen zijn geen kosten verbonden.

In elke doos zit een basispop, een bolletje wol, lijm, oude krant, verf, papier. Andere materialen die gebruikt kunnen worden zijn afvalmaterialen als flessendoppen, afgedankte knopen, clipjes van de broodzak etc.

Bij de kijkdoos wordt een instructievideo en een inspiratievel toegevoegd, waarin wordt uitgelegd hoe je te werk kunt gaan en geven de kunstenaars enkele voorbeelden. Je kunt zo zelf je verhaal vertellen over hoe jij je voelt.

Bekijk het korte introfilmpje: DIY-kijkdozen over corona

Ter inspiratie gaan de kunstenaars Hanneke en Jola een aantal ‘theaters’ maken, die filmen en de verhalen laten inspreken door mensen uit verschillende lagen van de bevolking om zoveel mogelijk mensen aan te spreken, jong, oud, mensen met verschillende accenten en talen. Zodat het iedereen inspireert om mee te doen. En elkaar te vertellen hoe jij het ziet, hoe jij het voelt op een creatieve manier. De filmpjes worden later gedeeld op social media.

Meedoen?

Als je mee wilt doen, stuur dan voor 18 december een berichtje naar Sanne Peeters: speeters@zorgbelang-brabant.nl. Geef hierbij aan voor wie en eventueel welke organisatie de kijkdozen bedoeld zijn en hoeveel kijkdozen je wilt ontvangen.

Wij vinden het ontzettend leuk om het resultaat te zien. Stuur jouw foto’s, video’s en verhaal over je kijkdoos naar Sanne Peeters. Dan plaatsen wij het met jouw toestemming op onze community Broedplaats Zelfzorg en corona.