**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Hoe lang nog, en hoe?

13-8-2016

Heel kort: ik dacht dat ik alles goed geregeld had met mijn uitvaartverzekering, ooit door mijn ouders afgesloten. Ze hebben mij altijd verteld dat het een uitkering was en niet natura. Nu ben ik dus bezig alles te checken en blijkt het toch een naturaverzekering te zijn. Ik ben nu even helemaal in de stress. Ik had namelijk gehoopt een deel van de uitkering te kunnen gebruiken voor de kosten van huur etc na mijn dood. Want mijn uitvaart zelf, die gaat echt niet zoveel kosten.

17-08-2016

Gisteren en eergisteren geweldige fijne dagen gehad met I. Overmorgen ga ik 3 dagen met N weg.

Vandaag het 2de gesprek gehad. Weer in de war. Maar nu echt geen zin om er verder op in te gaan.

24-08-2016

Net gebeld door de assistente van mijn huisarts. Die het niet nodig vind mijzelf te spreken aangezien ze is bijgepraat door de kliniek. Ik ben nu echt eventjes helemaal over de zeik. Maar besef ook dat wat ik nu ga schrijven dus informatie is die ik via 2 andere personen te horen heb gekregen. Ze hebben het nu weer over het psychiatrisch traject. Waar eerst over een somatisch en daarna over een gemengd traject werd gesproken. Ze konden niet aangeven hoelang het gaat duren, maar wel wat langer. De assistente van de huisarts heeft mij de term ‘jaar’ genoemd. Waar de arts van de kliniek op mijn vraag vorige week ‘ben ik er 1-1-2017 nog?’ antwoordde: “voor die tijd is het traject klaar”. Mama is nu naar de huisarts toe om een of ander na te vragen – als ik dat zelf had moeten doen waren er een paar zeer onplezierige woorden gevallen. Eén ding weet ik wel zeker: ik ga toch eens wat harder en concreter aan mijn back-up plannen werken, want het vertrouwen in de kliniek wordt steeds minder.

0