**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

100% groen licht
10-10-2016

Net een interview gegeven aan iemand van het Brabants Dagblad. Hij had mijn tweets voorbij zien komen en mijn blogs gelezen. Hij wil graag aandacht geven aan het onderwerp en ik werk daar graag aan mee. We spelen nu met het idee om in plaats van het interview gewoon te plaatsen er meer mee te doen in de vorm van een mini-bijlage. Ik heb N. al gevraagd om mee te werken en mama zal dat ook wel doen. Eens op m’n gemak gaan denken wie ik nog meer zou kunnen vragen. Het klinkt heel stom, maar ben ergens erg trots dat ik met mijn blog zoveel mensen heb kunnen bereiken en dat er nu aandacht voor komt. En ik bedoel niet voor mij persoonlijk, maar het onderwerp.

13-10-2016

Gesprek met de verpleegkundige, ouders en zusje gehad. Laat ik zeggen dat het niet helemaal lekker ging, en dat ik na een 15 minuten maar eventjes frisse lucht ben gaan happen om af te koelen. Toen ik terugkwam, ging het beter. Eindelijk is ook heel duidelijk uitgesproken door de kliniek dat het een 100% ja is. Verder denk ik dat ik er niets over moet schrijven, want ik weet zeker dat hoe ik het me herinner niet is zoals het gegaan is.

20-10-2016

Zenuwachtig vandaag. Mama heeft een gesprek met het Brabants Dagblad en vanavond gaan we naar Heusden voor een interview. Fijn dat er zoveel aandacht voor het onderwerp is, maar moeilijk voor mij omdat ik heel goed besef dat ik straks niet meer echt kan bijdragen aan de discussie die er (hopelijk) gaat komen.
Een goede vriendin is 2 nachtjes blijven logeren. Ze slaapt nu nog, maar ik besef ineens heel erg hard dat we straks afscheid gaan nemen in de wetenschap dat we elkaar nooit meer zullen gaan zien. Moeilijker dan ik verwacht had. Heb ik dit misschien bewust heel erg in mijn hoofd verstopt en niet aan willen denken? Sowieso blijft het raar voelen om vanuit de “ik-moet-mensen-overtuigen” modus naar de, “het-gaat eindelijk-gebeuren-en-ik-moet alles-nog-regelen” modus over te schakelen.

0