**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Contact met de kliniek en “Elmira, ik mis je”

8-6-2016

Ben net gebeld door de Levenseindekliniek.
Mama heeft gisteren gebeld (waarvan ik wist) om te vragen of de wachttijd echt zo lang was. Helaas bleek dat zo te zijn, maar ze zouden hun best doen alles zo snel mogelijk te laten verlopen. Misschien zou ik voor een eerste gesprek al de komende week terecht kunnen. En net belden ze dus dat ik me over precies een week in Utrecht mag melden voor een gesprek met een psychiater. Wat dit gesprek nu precies is is mij helaas niet helemaal duidelijk geworden. Ik denk een eerste screening, waarna toch nog die lange wachttijd gaat gelden, maar het is wel al een volgende stap. Ik ben benieuwd. Nu heb ik in ieder geval een week “rust” omdat ik weet wanneer de volgende stap is. Nou ja rust, het zal ook wel wat stress opleveren, maar ik denk, mezelf kennende, minder stress dan ik de afgelopen weken heb gehad.

12-6-2016

Een paar heel slechte dagen achter de rug. Mama is veel hier geweest en is veel blijven slapen.
Vannacht ga ik proberen zonder oxazepam te slapen. Hopelijk lukt het.
Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat Elmira een einde aan haar leven maakte. Met E. en mama bij de Trappisten wat gedronken, met bitterballen erbij. S. kwam ook. Blijft een apart figuur. Hem verteld waar ik nu mee bezig ben. Kwam wel aan. Vandaag ook een tweet verstuurd waar de goede verstaander heel veel kan uit opmaken:

Bier en bitterballen. Helaas zonder Elmira… 3jaar alweer…. Ik mis je. Tot snel (hoop ik) #broedplaatsz”

Woensdag het eerste gesprek bij de Levenseindekliniek. Ik kijk er naar uit en zie er tegenop. Ik kijk ernaar uit omdat ik dan weer een stapje verder ben in het proces, maar ben zo bang dat het tegen gaat vallen en dat ik daarna de klap krijg….. Ik weet gewoon niet meer hoeveel tegenslagen ik op dit moment nog kan verwerken.

14-6-2016

Morgen gesprek in Utrecht met een psychiater van de Levenseindekliniek. Zullen we het er maar op houden dat ik heel erg gespannen ben? Mama gaat mee, da’s wel fijn.