**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Hieronder Eelco’s laatste blogs, aangevuld met een dankwoord en oproep van zijn moeder Monique.

25-10-2016

Morgen om 16:00 het gesprek om datum en details te bespreken. Ben erg gespannen. N komt zo onverwacht (het is nu 21:00). Fijn, dan hoef ik mama niet weer te vragen. Het zal wel laat worden en ik zal wel genoeg gaan drinken met N samen, maar het mag deze keer hoor. Morgen om 8:30 zie ik wel hoe het gaat. Morgen ook foto’s voor het Brabants Dagblad maken, da’s pas om 12:00u, dan moet ik wel wat bijgetrokken zijn hoop ik.

2-11-2016

Valt er hier nog meer te zeggen? Denk dat de aandacht er is. Ik ben moe, zo moe. Nog 3 weken volhouden. Nog 3 weken van spanning waarin niets meer normaal is en alles zo anders. 3 weken nog en dan heb ik rust. En na een periode van pijn en verdriet hopelijk mijn omgeving ook.

23-11-2016, 07:56

Vandaag gaat een mooie dag worden. Een dag die ik in alle rust met m’n vrienden en familie wil delen.
Stilstaan bij wat gaat komen, stilstaan bij wat is geweest.
Ik wil dan ook iedereen vragen mij vandaag niet te storen met (hoe goed bedoeld ook) advies.
Het is goed zo, het is mooi.
Het is een mooie dag.

 

23-11-2016, 14:05

Mijn laatste blog. Kort en krachtig. Als jullie dit lezen ben ik er niet meer. Voor iedereen die mij de afgelopen tijd gesteund heeft heel erg bedankt.
Over een tijdje zal er nog een aantal blogs verschijnen die ik gedurende het
traject heb geschreven. Het gaat jullie goed.
So long and thanks for all the fish, Hodor.

 


Het laatste woord is aan Monique:

02-11-2017

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van Eelco’s blog en alle lieve reacties daarop.
Wij (ons gezin en naasten) zijn dankbaar en trots dat Eelco’s dood op deze manier mogelijk was.
Eelco heeft Jesse gevraagd om een documentaire te maken over zijn euthanasie en de tijd erna dit vooral om psychisch lijden bespreekbaar te maken.
Om de docu goed af te werken loopt er een crowdfunding.
Bert, Monique, Jelke

0