**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Verwarrende dromen en moeizame communicatie

23-05-2016

Vannacht alleen geslapen, zonder medicatie. Niet veel geslapen en weer heel onrustig gedroomd. Ken je die soort dromen die zo echt lijken dat als je wakker wordt je echt boos bent op sommige mensen over wat ze je hebben aangedaan, ook al weet je dat het een droom was? Maar het voelt zo echt? Ik had ook het vreselijke gevoel van gemis. In mijn dromen ontmoet ik altijd een persoon die ik dan vreselijk mis als ik wakker ben. Altijd een verschillend iemand, maar altijd dat gevoel van gemis en verlies als ik weer wakker ben.

Ik heb deze ochtend contact gehad met de levenseindekliniek, met de vraag waarom ik niet op zijn minst een bevestiging heb gehad van mijn inschrijving. Er werd excuus gemaakt waarschijnlijk is omdat mijn huisarts met vakantie was er iets doorheen geglipt. Ze nemen namelijk altijd contact op met de arts voordat ze iets terug sturen, ik denk om meteen de eerste schifting te maken. De persoon die ik sprak was vol begrip en zou erachteraan gaan en zorgen dat er contact werd opgenomen met mijn huisarts aangezien die weer terug is van vakantie.

Laat in de middag belde de huisarts. Ze was benaderd door de levenseindekliniek, ze heeft haar kant verteld en gaat mijn dossier opsturen. Ze kreeg de indruk dat ze erg openstaan voor mijn aanvraag, en haar werd verteld dat ze zullen kijken of ik via het somatische traject zou kunnen, aangezien daar de wachtlijst en een stuk korter is. Ik denk dat iedereen nu wel begint aan te voelen dat ik dit niet heel lang meer ga volhouden. Mijn wilskracht om door te gaan tot het door mij zo gewenste einde wordt elke dag minder en ik krijg steeds meer angst dat ik voor die tijd toch voor die trein zal springen of iets anders zal doen waar ik nu zo hard tegen aan het vechten ben.

24-05-2016

Net een e-mail gehad van de levenseindekliniek waarin mijn aanmelding bevestigd werd. Helaas stond er ook in dat ze geen indicatie kunnen geven van de wachttijd. Da’s wel flink balen. Ik merk dat nu ik eenmaal de beslissing heb genomen het wachten me heel moeilijk valt. Hopelijk houd ik het vol tot het zover is.