Hierbij zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lotte en ben 28 jaar. Ik woon op mezelf in…

Ondanks dat mijn onderwijscarrière niet bepaald vloeiend is verlopen* en ik vele hordes heb moeten nemen, heb ik altijd doorgezet en ben ik het geloof in mezelf nooit verloren. Ik wilde het onderste uit de kan halen en leren voor een beroep wat ik met mijn hart en niet met mijn verstand zou kiezen. Ik heb in het verleden mijn beperking de boventoon laten voeren bij het kiezen van een studie en niet ECHT met mijn hart keuzes gemaakt. Dit had vooral een praktisch reden, het werk moest wel uitvoerbaar zijn in een rolstoel en in het mbo waren mijn mogelijkheden beperkt. Toen ik mij oriënteerde voor een hbo-studie was deze factor geen belemmering meer, dit omdat de opleidingskeuze groter werd en de beroepen makkelijker uitvoerbaar zijn met een fysieke beperking. Ik heb de opleiding Sociale studies dan ook oprecht vanuit mijn hart gekozen. Ik wil mensen helpen die vragen en/of problemen hebben en hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik heb deze studie dan wel met mijn hart gekozen en wilde heel graag beginnen aan deze uitdaging, maar ik was ook heel onzeker. Ik betwijfelde of ik de studie intellectueel wel aan zou kunnen. De studie zou niet alleen meer vragen van mijn capaciteiten, maar ook het tempo en de studielast zouden beduidend hoger liggen dan in het mbo. Ook het feit dat in het verleden niet iedereen vertrouwen had in mijn studiemogelijkheden speelde door mijn hoofd. Gelukkig ben ik een echte doorzetter en had ik vertrouwen in mijn eigen mogelijkheden. Vanaf dat ik diplomeerde voor mijn mbo-opleiding niveau 2, had ik al de ambitie om ooit een hbo-diploma te behalen. Ik wilde de uitdaging aangaan en zou wel zien of ik het aan zou kunnen.

Nu zijn we bijna twee jaar verder en is er een hoop gebeurd. Ik heb twee stages met een mooi eindcijfer kunnen afronden en heb voor mezelf een heldere toekomstdroom. Ik wil graag werken als Medisch maatschappelijk weker. Dit omdat ik hierin naast mijn professie, mijn eigen ervaringen kan inzetten en ze kan gebruiken als kracht om anderen te helpen. Ook de keuze voor een minor volgend schooljaar is helder namelijk: Beroepsmatig omgaan met rouw- en verliessituaties. Maar….. om dit alles te kunnen bereiken moest ik nog een mijlpijl bereiken: het behalen van mijn propedeuse. Omdat ik door mijn fysieke beperking een verminderde belastbaarheid heb, doe ik de studie in vijf jaar en heeft het dus even geduurd. Maar nu kan ik zeggen: IK HEB MIJN PROPEDEUSE van Sociale studies behaald!!!! Dit is een langgekoesterde droom die is uitgekomen.

*Lees mijn blog: Mijn onderwijscarrière: vechten, doorzetten en in jezelf geloven!!

 

0