Ik ben Dennis Mateijsen (ervaringsdeskundige) en geboren in 1972. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik heb lange…

Mijn dochter is deze week naar het schoolkamp van groep 8. Mijn dochter voelt zich onzeker en vind het eng om naar het schoolkamp te gaan. Ze vond het zo eng dat ze bij mij en mijn vrouw heeft aangegeven dat ze niet wil gaan, omdat ze bang is dat het haar tegenvalt. We zijn met haar en haar lerares in gesprek gegaan. We hebben mijn dochter in het gesprek laten vertellen wat zij moeilijk vond en zijn samen gaan bespreken hoe zij zich meer op haar gemak kan voelen. Mijn dochter heeft de keuze gemaakt om te gaan.

Ik heb afgelopen jaar in de opleiding ervaringsdeskundige mijn herstelverhaal op papier gezet. Ik voelde mij vroeger vaak onzeker en alleen. Ik heb in het herstelverhaal ook staan dat mijn schoolkamp in groep 8 (vroeger nog de zesde klas) een hele vervelende ervaring was. Ik had vroeger last van bedplassen, wanneer ik gespannen was. Omdat ik bang was dat dit zou gebeuren gaf ik ook aan niet te willen gaan. In deze situatie werd niet naar mij geluisterd door de leraar. Ik moest gaan. Ik heb het gehele kamp niet geslapen en kwam kapot en overstuur terug van het schoolkamp.

Na het fijne gesprek met de lerares i.v.m. mijn dochter heb ik mijn herstelverhaal naar de lerares gemaild.

Vanavond werd ik gebeld door de lerares van mijn dochter dat het goed met haar ging en ze goed geslapen had de eerste nacht. Ze had het goed na haar zin en de lerares wilde mij dat laten weten. Ze bedankte mij ook nog persoonlijk voor het laten lezen van mijn herstelverhaal en kwam nog terug op mijn ervaring van mijn schoolkamp en was daar van onder de indruk.

Dit heeft mij goed gedaan. Mijn dochter heeft er nu profijt van dat we in gesprek zijn gegaan en haar gehoord hebben in wat zij wil en waar zij last van heeft. Dit heeft geleid tot een positieve verandering!

Daarom zeg ik: “Ervaringen delen en daarover praten helpt”.

cursusaanbod-logo

0