Hierbij zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lotte en ben 28 jaar. Ik woon op mezelf in…

Zoals ik in mijn vorige blog aangaf, ben ik in augustus begonnen aan een nieuwe opleiding, namelijk Sociale studies.

Ik vond het best spannend om deze stap te wagen, maar wilde graag de uitdaging aangaan. Het is voor alle studenten spannend en wennen, maar wanneer je een fysieke beperking hebt komt er een hoop meer bij kijken. Denk aan praktische zaken zoals de toegankelijkheid van het gebouw, en het regelen van vervoer. Daarnaast moest er in mijn geval gekeken worden naar studie-aanpassingen. Door mijn lichamelijke beperkingen kosten dagelijkse zaken veel energie en tijd. Hierdoor ben ik niet in staat om het reguliere studieprogramma te volgen en moest er naar een maatwerkoplossing worden gekeken.

Ondanks dat de school van goede wil is, is het regelen van dit soort zaken niet gemakkelijk. Vaak hebben scholen hier weinig ervaring mee en weten ze zelf niet precies hoe gehandeld moet worden. Dit vraagt om gesprekken waarin je de situatie toelicht, om het schrijven van brieven en om heel veel geduld. De eerste periode ben je dus naast je studie, het wennen aan de nieuwe omgeving en het eigen maken van de onderwijsvorm, ook veel tijd en energie kwijt met regelzaken. Gelukkig zijn de zaken nu geregeld en hoef ik me daar niet meer mee bezig te houden. De eerste hordes zijn dus genomen.

De eerste periode is afgelopen en ik ben erg blij dat ik aan deze studie begonnen ben. De studie past goed bij mij en mijn wensen. De vakken zijn erg interessant en zorgen voor de verdieping die ik zocht. Daarnaast heb ik leuk contact met mijn medestudenten en voel ik me welkom en geaccepteerd door iedereen. Nu is het wachten op de eerste studieresultaten!

Ik zie dit als de weg om mijn passie en uiteindelijke doel te kunnen verwezenlijken! Namelijk het werken met mensen en iets voor hen te kunnen betekenen. Dit wil ik doen door zowel het inzetten van mijn professie als mijn eigen ervaringen.

Met deze blog wil ik aangeven dat je niet moet opgeven en dat je het pad van je toekomstdromen moet volgen, ook al moet je hier hordes voor nemen en uitdagingen voor aangaan! Wanneer je iets echt wilt, is er een hele hoop mogelijk!