Pseudoniem: Plectra Geboortedatum: 23-01-1992 Opleiding: MBO Medewerker ICT Niveau 2 Beroep / dagbesteding: CCS medewerker, Medewerker beheer ICT…

Hallo allemaal,
In dit blogbericht wil ik duidelijk proberen te maken wat “chaos” is, wat het triggert en wat het met me doet.

Als ik het heb over chaos dan heb ik het over snel wisselende gedachtes in me koppie. Die gedachtes wisselen van positief, zoals leuke dingen op de planning of negatief, zoals dingen in mijn verleden en suïcide.

Druk in me hoofd is het altijd, moeilijk om dingen te onthouden, afspraken vergeten en geen vast ritme hebben.

Chaos daar in tegen is vaak voor mijn gevoel tien keer zo erg. Alle gedachtes schieten voorbij positief en negatief. In 30 seconden denk ik aan 20 dingen meer dan normaal. Ik kan zelfs dingen in me kop halen die nergens op slaan. Dat het leven moet eindigen, moet liegen over dingen en zelfs scenario’s ga creëren in me kop dat als ik zelfmoord pleeg of heb gepleegd hoe het dan is voor de na bestaande of voor mezelf. Vaak als zo’n scenario aannemelijk is dan wil het suïcidale pas aan bod komen. Dan ga ik dingen overwegen. Na het een komt het ander. Een sneltrein in gedachtes maar ook in acties. Impulsen.

Chaos bij mij wordt altijd getriggerd, het komt niet zo maar uit niets in een keer bam! Vaak iets negatiefs dat gebeurt zoals een relatie einde, of het overlijden van iemand maar ook me eigen niet begrepen voelen. Vaak een opbouwende factor. Niet genoeg afleiding vinden en teveel in gedachte zitten is finest.

Dit heb ik al heel mijn leven. Mensen mogen het ADHD of ADD noemen. Ik noem het maar gewoon chaos. Ik kan de chaos pas zo formuleren sinds ik tijd voor mezelf heb bij het RIBW. Bij mijn ouders had ik volgens mijn gevoel 9 van de 10 keer chaos.
Sinds het dus minder is geworden, die chaos. Is het op gaan vallen en heb ik het een naam en beschrijving kunnen geven.
Groetjes,

Plectra

0