**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Omdat ik weet dat er mensen aan het wachten zijn op mijn blog over mijn ziekenhuisopname schrijf ik dit korte berichtje. Het blog komt er aan, alleen het zal waarschijnlijk niet dit jaar meer zijn. Ik merk dat ik  aan het overlopen ben, emoties en gedachte ik heb ze bijna niet meer onder controle, vandaar dat ik ervoor kies om eventjes rust te nemen, zover ik dat kan dan.

Want er speelt meer dan alleen mijn ziekenhuisopname. Ik ben er helaas weer eens aan herinnerd dat ik meer afhankelijk ben van andere mensen dan dat ik zou willen. Dat mijn netwerk toch wel heel klein en kwetsbaar is. Dat ik om mezelf op de korte termijn te beschermen, dingen die waarvan ik weet dat ze me op langere termijn gaan opbreken, een welbekende valkuil van mij.

Neem daarbij kerst en oud & nieuw, periodes die als ik op mijn best ben al moeilijk genoeg zijn. En dan ook nog de onzekerheid over of ik mijn eigen huishoudelijke hulp nog wel heb, want de organisatie waar ze werkt is “failliet”. En ik weet dat het voor haar veel erger is dan voor mij, ik krijg wel (nieuwe) hulp, zij is (waarschijnlijk) haar baan kwijt, maar u kent die uitdrukking van die emmer en druppel?

0