Hierbij zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lotte en ben 28 jaar. Ik woon op mezelf in…

Zoals jullie weten ben ik dit jaar begonnen aan de opleiding hbo Sociale studies. Het jaar is voorbijgevlogen. De eerste schooldag staat mij nog helder voor de geest en heb vandaag de laatste resultaten ontvangen.

Toen ik aan deze opleiding begon was ik niet zo zeker van mijn zaak. Ik betwijfelde of ik de opleiding wel aan zou kunnen. Dit komt omdat het hbo niet alleen meer zou vragen van mijn capaciteiten, maar ook het tempo en de hoeveelheid stof liggen beduidend hoger dan op het mbo. Daarnaast had niet iedereen evenveel vertrouwen in mijn kunnen en dat maakte mij onzeker. Ondanks alles heb ik ervoor gekozen om de uitdaging aan te gaan en het in ieder geval te proberen.

Nu kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben met deze beslissing. Het is zeker niet gemakkelijk, maar het gaat boven verwachting goed. Heb dit jaar niet af kunnen sluiten met het behalen van mijn propedeuse, dit omdat ik de opleiding in vijf jaar afrond in verband met mijn verminderde belastbaarheid. Maar ik ben wel heel erg blij en stiekem ook trots, op het feit dat ik alle vakken die ik heb gevolgd zonder herkansingen heb behaald met een mooi gemiddelde van 7,4.

Dit bewijst maar weer dat je je gevoel moet volgen en dat je met een hoop motivatie heel veel kunt bereiken. Dus mensen mijn boodschap: “volg je gevoel, jaag je dromen na en ga in ieder geval de uitdaging aan!”.

0