Ik ben Dennis Mateijsen (ervaringsdeskundige) en geboren in 1972. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik heb lange…

Moeilijk hoor grenzen stellen. De ene dag lukt het wel en de andere dag weer niet. Zelfs het ene moment lukt het wel en het andere moment weer niet. Wanneer doe ik teveel, wanneer doe ik te weinig, wanneer doe ik het goed of ook weer niet.

Het gaat niet goed me mij. Had ik het niet in de gaten? Heb ik nu teveel hooi op mijn vork genomen?Waar is het weer fout gegaan?

Voor mij moeilijke vraagstukken. Ik sta midden in het leven. Werk, gezin, vrijwilligerswerk, hobby’s, sporten, vrienden, kennissen. Maar er zijn perioden dat ik mezelf heel eenzaam kan voelen. Juist dat zijn de momenten dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen.

Gelukkig begin ik het steeds vaker te herkennen waar het ontstaat. Steeds vaker herken ik de momenten in het begin dat ik teveel doe of zaken niet goed verwerk, waardoor het uiteindelijk te zwaar kan worden.

Ik heb tools gevonden. Praten over wat mij bezighoud en steeds beter signaleren waar het begint. Sporten is een belangrijke tool om te ontladen en mijn gedachten te ordenen. Het niet meer roken heeft mij veel meer rust gebracht.

Ik wil met mijn blogs bereiken dat er meer wisselwerking en discussie ontstaat op Broedplaatsz.

Wanneer deze blog herkenning in iemand oproept? Reageer dan op deze blog… Wat vindt jij? Hoe is het voor jouw om grenzen te stellen? Neem je ook wel eens teveel hooi op je vork? Wat zijn jouw tools om hier op een goede manier mee om te gaan?

Ik ben benieuwd of we hierin van elkaar kunnen leren.

Groet Dennis Mateijsen.

 

0