Geachte lezer, Mijn naam is Kevin van boxtel ( ook wel bekend als abilify013 ). Ik doe mee…

Goeiedaag, Kevin heeft weer de tijd genomen voor een blog!

Vandaag 21 mei ’14 ben ik weer aanwezig op zorgbelang. En vandaag ga ik het eens hebben over zorgbelang en wat ik hier zoal doe. Dus bij deze ga ik jullie een informeren over Kevin van ZBB.

Lijstje:

-broedplaatsz

-zoom24

-symposia

-gastlessen/workshops

-themapanels/bijeenkomsten

-panel

-netwerkbijeenkomsten

Naja broedplaatsz en zoom24 moeten wel bekend zijn bij de meeste. Broedplaatsz.nl zit je nu als het goed is op. Zoom24 moet je ondertussen wel bekeken hebben.

Daarnaast hebben we elke 2 weken een panel. In zoon panel vergaderen we over verschillende dingen. We bespreken hier de agenda van het jongeren panel en koppelen terug wat we hebben gedaan of bij welke bijeenkomsten we waren en hoe deze waren. Ook bespreken we hier dingen als interessante dagen binnen de zorg of bijeenkomsten/symposia waar we bij aan kunnen sluiten. Of komt iemand met een idee voor een project en dergelijke.

Daarnaast hebben we ook af en toe themapanels. Dit is een panelbijeenkomst die over een onderwerp gaat. Dit kan iemand zijn persoonlijke verhaal zijn waar we dan aandacht voor hebben. Zo hebben koen en ik laatst een thema panel gehouden over prikkels. Wat doen deze met je en hoe reageer je op bepaalde prikkels in vergelijking tot anderen.

[FOTO ONTBREEKT]src=”https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p403x403/10299085_865096306841126_2716930145305665011_n.jpg”

alt=”Foto: Gisteren heeft Kevin een gastles gegeven op het ROC Tilburg over ZOOM24, benieuwd naar zijn gastles? Voor meer informatie kun je ons altijd een berichtje sturen.”

Foto: Gisteren heeft Kevin een gastles gegeven op het ROC Tilburg over ZOOM24, benieuwd naar zijn gastles? Voor meer informatie kun je ons altijd een berichtje sturen.Hierboven tijdens de themapanel

Maar zo was mijn allereerste uitstapje buiten Tilburg bijzonder. Zoals alle eerste keren bijzonder kunnen zijn.

Ik werd gevraagd om samen met een stagiaire na den Bosch te komen om daar een bijeenkomst in een raadzaal bij te wonen. Dus ik en ayla gingen samen met de trein gezellig die kant op. Waar wij samenkwamen met Evelien. Wat hier echt leuk aan was, was het feit dat er mensen waren die echt iets konden veranderen binnen de politiek. En wat ik echt vet vond was dat die mensen toen geen vragen gingen stellen aan alle hogepieten van zorginstellingen en dergelijke die daar gastsprekers waren. Maar mij ineens een vragen begonnen te stellen. ( als het goed is heb ik dit al eens verteld in een blog die hier ergens te vinden is )

Gastlessen/workshops.

Deze zijn geniaal! Vooral, omdat dan de jongeren aan het woord zijn en de ondersteuners er zijn ter ondersteuning. Zo hebben wij een backup voor als we het even niet weten enzo. Zo hadden wij laatst een netwerkbijeenkomst in het Willemtwee stadion. Waar wij ook een workshop gaven.

Hier vertelde wij iets over ZBB en lieten wij een verkorte verzie van zoom24 zien. Ook hebben wij hier ruimte gemaakt voor een klein debat over wat stellingen over de jeugdzorg.

Dit werd geleid door het jongerenpanel met ondersteuning van werknemers/vertrouwenspersonen van ZBB

Dusja zo even heel kort wat ik zoal mag doen bij ZBB. De plek waar ik graag kom. Niet alleen vanwege de gezelligheid en de leuke mensen, maar ook omdat de dingen die wij hier doen gewoon nuttig zijn. Ik leer hier veel over de zorg en over hoe mensen in elkaar zitten. Over hoe bedrijven en instellingen een bepaalde kijk hebben op cliënten. En hoe toekomstige werknemers binnen de zorg soms nog zo weinig weten over bepaalde beperkingen. Op scholen zie ik bijv. ook vaak dat mensen nog bepaalde stigma’s hebben terwijl zei degene zijn die de toekomstige cliënten moeten helpen.

Daarom ben ik blij dat bij ZBB ik stigma’s kan helpen doorbreken! Hier is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, te leren en natuurlijk de wereld te laten zien dat ondanks ik een psychotische stoornis heb ik nog geen nutteloos object ben binnen de maatschappij. En voorlichtingen/workshops en alles wat ik hier doe bij ZBB is gewoon echt leuk om te doen.

Het contact met de ene keer een ambtenaar of wethouder en de andere keer een leerling of cliënt is gewoon een leuke afwisseling.

En nu heeft ZBB het jongerenpanel een cursus herstellen doe je zelf aangeboden. Waarvan morgen de 9de bijeenkomst al weer is. Hier leren we niet alleen elkaar nog beter kennen, maar leren we ook nog meer over onszelf en ons herstel.

Dus om een lang verhaal kort te maken. Ik ben graag bezig voor ZBB omdat we lekker veel verschillende dingen doen en overal andere mensen/meningen tegenkomen.

Dus dames en heren.

Tot de volgende keer!

En vergeet niet even te reageren!

En heb jij vragen over MIJ ( Kevin/abilify013) twitter, mail, reageer op broedplaatsz!

Want hoe meer jij vraagt hoe meer JIJ te weten komt.

Ben niet bang, want ik bijt niet. En als ik dat wel deed dan is dat nog lastig om via het internet te doen.