Ik was een ventje van acht aar oud en wilde muziek gaan maken. Op de terug weg van…

Het blijft toch lastig

Ik wil eigenlijk van alles. Voorheen heb ik ook wel een vaste baan gehad. Ik ben nu volledig afgekeurd maar ik wil eigenlijk nog van alles. Sinds ik in 2013 een zware depressie heb gehad is het hersenletsel weer meer naar voren gekomen. Nu kom ik twee maal in de week bij Pauwer op de dagbesteding (activiteitencentrum). Ik geef eens in de 8 weken een lezing. Die bereid ik zelf voor. Gelukkig heb ik wel wat hobby’s. Zo heb ik een hond waar ik mee sport. Ook speel ik tuba bij de fanfare. Sinds kort speel ik ook toneel. Het is voor mij wel lastig om de teksten te onthouden. Toch heb ik gelukkig steeds de drang naar meer.

Aan de andere kant is er eigenlijk niet meer dan dit op het moment. Twee maal per week naar het activiteitencentrum en mijn hobby’s. Eigenlijk is dit het. Wat zou er nog meer kunnen zijn of kunnen? Echt werken zit er waarschijnlijk toch niet meer in. Ik ben wel eens bezig geweest met een manier van voorlichting geven. Die voorlichting gaat over wat er gebeurt nadat je een ongeval hebt gehad met hersenletsel als gevolg. Ik kreeg van geen enkele kant medewerking dus was dat ook weer lastig.

Nu houd ik eens in de 8 weken een lezing. Dit doe ik op het activiteitencentrum. Het gaat er hier maar om dat je een beetje bezig kan blijven. Daarnaast ben ik daar 2 ochtenden bezig met fitness.

Ik kan dan wel veel meer willen, maar eigenlijk moet ik ook niet klagen. Ik voel me soms wel in een hokje geplaatst waar ik niet uit kan. Ik mag niet meer en daar zou ik het mee moeten doen. Er zijn op het activiteitencentrum mensen met verschillende aandoeningen en dat maakt het vaak ook niet gemakkelijk.

Ook ben ik vorig jaar bezig geweest om een opleiding te krijgen als ervaringsdeskundige met NAH via Pauwer. Hiervoor waren 30 aanmeldingen terwijl er maar 2 plaatsen waren. Ik werd dus niet toegelaten (er was al iemand met soortgelijk letsel). Om weer tegenslag te voorkomen en omdat ik toch ervaringsdeskundige ben, heb ik hiervoor bedankt.

0