Geachte lezer, Mijn naam is Kevin van boxtel ( ook wel bekend als abilify013 ). Ik doe mee…

Dames, heren en anderen, het is weer eens langs geleden dat deze jongen er goed voor is gaan zitten en de wereld te vertellen wat er gaande is.

Daarom de naam Heul veul tegelijk, want ik ga het hebben over: op mezelf wonen, afgelopen donderdag en natuurlijk hersenspinsels. Dus ik wens je veel leesplezier en als je het leest geef dan ook meteen een reactie, want daar doe ik het voor. Het in dialoog gaan met mensen is namelijk iets wat mij simuleert om meer te bloggen en meer te vertellen.

Op mezelf wonen,

Oké, op mezelf is een groot woord, want ik woon eigenlijk begeleid bij het ribw. Toch heb ik veel meer rust en vrijheid voor mijn gevoel dan dat ik thuis had. Ik kan nu eten wat en wanneer ik wil en lekker mijn eigen gang gaan. Zo heb ik 2 kamers voor mijzelf. Waarvan ik van 1 kamer een slaapkamertje heb gemaakt en van de anderen mijn persoonlijke woonkamer. ( foto’s moeten nog steeds komen zoals beloofd, maar eerstr moet ik alles eens goed opruimen ). Verder komt er zo nu en dan begeleiding binnenwandelen en dat bevalt me prima. Ze komen sochtens een praatje maken en 3 keer in de week savonds. Gelukkig zijn het meestal gezellige mensen en krijgen ze natuurlijk van mij een bak koffie. Een grote stap voor een grote jongen dus. Van 21 jaar bij me ouders wonen na ineens alles voor mijzelf regelen is natuurlijk even wenen, maar het lukt me prima. En zo niet heb ik hulp van het Ribw.

Afgelopen donderdag,

Afgelopen donderdag ben ik voor zorgbelang gevraagd om in den Bosch mee te gaan na een bijeenkomst over de transitie. Maar ik zal bij het begin beginnen. Het begon allemaal rond een uur of half 6 op het station Tilburg. Daar hadden ik en Ayla afgesproken om met de trein na den Bosch te gaan. Eindelijk reden de treinen BIJNA op tijd. Toen eenmaal aangekomen in den Bosch was het 10 min lopen. Daarna kwamen we in het gebouw achter het stadhuis. ( en ja zo heet het gebouw, echt heel origineel ) Daar in de hal werd koffie en thee geschonken en konden we kennismaken met iedereen. Hier werden ik en ayla beledigd. Miscchien was het omdat iedereen in pak was en wij niet of omdat wij omdat we jongeren waren minder zijn, maar 1 man gaf iedereen een hand en stopte voor mij. Hij keek me aan en daarna na Ayla en liep toen weg. Oftewel geen handje geven voor ons. Daarna gingen wij met zijn allen na de raadzaal van het stadhuis. Deze zaal was geniaal, want de indeling was gewoon zoals een raadzaal is. Er was een klok geprojecteerd op het platfond. ( die stiekem wel veel zoemde ) Maar het mooiste was het knopje dat je indrukte om je mic aan te zetten als je praten mocht.  Kortom een mooie zaal dus. In de komende 30 min kwamen er presentaties van verschillende mensen en stelde de ambtenaren wel wat vragen, maar niet gek veel. Toen pauze ( helaas geen rookruimte in het gebouw ). En na de pauze kwam Evelien aan het woord. Evelien is volgens mij manager van afdeling jeugd bij zorgbelang. Zei gaf een hele goede presentatie en na afloop was er weer een vragenronde. Deze vragenronde vond ik persoonlijk de leukste. Natuurlijk omdat ambtenaren mij benoemde als ervaringsdeskundige en ze gerichte vragen richting mij stelde. Dus ik heb ze verteld over het VIP team waar ik bijloop. Ik heb ze verteld dat er betere communicatie moet komen binnen de zorg. Zodat mensen niet 5 psychologen hebben in 3 jaar tijd en niet steeds hetzelfde hoeven te vertellen. Zo heb ik ze verteld over mijn idee van een psychocoach. Het idee is vergelijkbaar met een jobcoach. De psychocoach kent bijv. 10 psychologen en voert met mij 2 a 3 gesprekken. Hieruit kan hij/zij mij wijzen na een psycholoog die bij me pas. Dit zou zoveel tijd en geld besparen vond ik. Daarna was er nog een drankje te doen in de hal. Hier kwamen meerdere mensen na mij en Ayla toe om ons te bedanken voor onze inbreng en aanwezigheid. Sommige ambtenaren wilden natuurlijk meer weten en meer vragen stellen. Dus ik zoals ik ben heb nog ene half uur kunnen praten met ze. Daarna na huis en lekker slapen. Want de volgende dag waren er weer filmopnamens voor ZOOM24. Waar ik iedereen nogmaals voor wil uitnodigen op 21 november in de Euroscoop.

Hersenspinsels,

Voor de mensen die mij niet kennen, ik denk over alles en nog wat na. Daarom wilde ik wat dingen delen met de mensheid om te zien wat jullie ervan vinden. Ik ga beginnen met wat dingen die ik gelezen heb en het zal steeds diepgaander worden.

Ten eerste:         ik heb gelezen dat je aan het toiletpapier bij iemand of een bedrijf/instelling kunt zien hoe gastvrij ze zijn. Zo zijn gebouwen met zacht toiletpapier vaak schoner en de mensen zijn er vriendelijker. En in fabrieken hebben ze vaak van dat goedkope toiletpapier, omdat ze daar gewoon hun werk moeten verrichten en er toch geen klanten komen waar ze vriendelijk voor hoeven te zijn.

Ten tweede:     Ik vind dat de mensheid 3 grote fouten maakt.

  1. Het denken voor een ander. Vaak denken mensen voor een ander of vullen ze voor een ander in wat hij/zij vindt. Ik vind persoonlijk dat dit onzin in, want hoe wil iemand anders weten wat er in mijn chaotisch psychotisch hyperactieve vol met stemmen hoofd omgaat? Alleen ik weet dat. Daarom als men vragen heeft over mij Stel ze! Als je wilt weten wat ik vind wat ik ervan denk. Vraag het! Niet voor een ander denken, want 99% van de keren zit je er toch naast.
  2. Communiceren. Communicatie is belangrijk in het leven, maar het gaat vaak mis. Dit komt mede door punt 2 en het andere is gewoon dat mensen of instellingen bang zijn voor anderen. Men wil wel weten maar durft niet te vragen. Veel mensen die mij zien als kevin weten dat er iets mis met me is maar durven niet te vragen wat precies.
  3. Macht. De mensheid wil macht.. altijd macht. Hierdoor gaan ze mensen manipuleren of communiceren ze de verkeerde info. Men wil altijd beter zijn dan de ander. Daarom snap ik ook niet waarom de mensheid in rassen is verdeeld. Want op het moment dat we de mensheid in rassen zagen was er racisme. Natuurlijk was er dat.. ( geheel onnodig maar het was er ) en dat komt omdat er dan dus meerdere rassen zijn dus 1 moet dan volgens onze brein beter zijn. Terwijl we allemaal mensen zijn. Als je uit elk wereld deel iemand neersteeks komt er allemaal rood bloed uit. Dus kijk niet na kleur, IQ, waar iemand vandaan komt of waar ze in geloven. Elk mens is een MENS!!

Ten derde:          Oke, deze kan lastig zijn. Ik geloof namelijk dat niets in de natuur nutteloos is. Dieren denken bijv. niet na over het leven en wij wel. Dit zou dus moeten betekenen dat alles wat wij zouden kunnen denken. Zou een mogelijkheid kunnen hebben om waarschijnlijk te bestaan. Bijv. eenhoorns, dwergen en aliens. Alles zou mogelijk kunnen bestaan ergens in het heelal! Want waarom zouden we dingen kunnen bedenken die er niet zijn? Dan zouden we dus 80% van de info en dingen die we denken nutteloos zijn. Zou dat niet onwijs vervreemd zijn? Kijk maar na Griekse mythologie. Waarom zouden hun zoon mooi uitgebreid verhaal hebben en zou het allemaal onzin zijn. Dat zou in mijn ogen echt zonde van de tijd en moeite zijn. Als je kijkt hoeveel beelden verhalen film enzo verzonnen zijn. Dat zou allemaal mogelijk moeten kunnen bestaan ergens in het universum.

Hiermee sluit ik het af voor vandaag en ga ik iedereen een fijne dag wensen.

Voor vragen en opmerkingen: mail me of reageer hieronder. Het mag ook anoniem als je dat graag hebt.

MVG,

Kevin van boxtel

0