Geachte lezer, Mijn naam is Kevin van boxtel ( ook wel bekend als abilify013 ). Ik doe mee…

Vandaag wil ik het eens hebben over individualiteit. Waarom zul je denken.. Nou ik zal het uitleggen.

Ik en netzoals 99% van de wereld wil gezien worden als individu.. En juist daarom lijken we allemaal zo op elkaar. Juist omdat wij keuzes willen maken en allemaal apart willen zijn, zijn we gelijk. Ook heeft de maatschappij hier een rol in. Zo heb je in elke winkel 10 verschillende keuzes van hetzelfde product. Dat is zodat mensen denken van ik kies dit en mijn buurman dit dus wij zijn anders, terwijl je beiden tandpasta hebt gekocht die dezelfde functie heeft. Alleen staat er een ander merk op.

Dus juist apart zijn maakt ons hetzelfde en dat is goed, want waren we allemaal hetzelfde dan was er niemand apart.

 

Zo proberen ook vele mensen om iets anders te zijn dan dat ze werkelijk zijn. Oftewel als jij iets anders wilt zijn dan dat je bent dan doe je jezelf dus tekort.

Hoe ben ik een individu?

 

Wat mij individu maakt is makkelijker bedacht dan op papier te zetten, dus ik ga me best doen. Velen denken dat doordat ik een psychotische stoornis heb ik anders ben dan andere mensen. Dit klopt dus niet, want er zijn nogsteeds genoeg overeenkomsten met de “normale” mens. Ik koop ook gewoon mijn kleding in de stad in dezelfde winkels. En waarschijnlijk hebben ik en nog 1 miljoen andere mensen een blauw vest. Maar hier gaat het niet over om individu te zijn. Zoals veel mensen zeggen : ik kleed me anders dan de rest dus ik ben apart  NEE dat is niet waar, tenzij je je eigen kleding ontwerpt en het niet verkoopt zodat niemand anders hetzelfde heeft. Wat een persoon apart maakt is het feit hoe hij/zij zich gedraagt in verschillende situaties.

Situaties

 

Bijv hoe iemand zich gedraagt bij vrienden familie of zijn geliefde.

Ik bijv. Gedraag mijzelf heel anders bij verschillende personen, maar de meeste kennen en weten dat ik een hyperactief blij ventje ben. Maar mijn goede vrienden weten ook hoe serieus  onhandig of minder blij ik zijn kan. Hoe slecht ik dansen kan en het steeds maar probeer. Hoe ik soms gewoon niet uit mijn woorden kom en dan iets zeg wat nergens opslaat. Hoe ik steeds maar hetzelfde liedje zing 3 weken lang. ( naja 1 zin van een liedje meestal )

 

Terwijl mijn familie mij helemaal niet zo kent. Ze kennen mij meer als naja ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik weet alleen dat ik me bij mijn familie niet zo op me gemak voel als bij mijn vrienden en daardoor vaak rustig en stil ben.

 

Bij mijn vriendin ben ik bijv. Helemaal mezelf. Ik dans als een malloot en weet vaak niet wat ik zeggen moet, omdat ik stiekem toch zenuwachtig ben als ik in der buurt ben. In het begin ging ik me gedragen zoals ik dacht dat zij van me verwachten. ( zo doen vele ) Maar ik dacht ik ben gewoon me hyperactieve blij soms depri, af en toe verwarde zo nu en dan bang voor dingen die er niet zijn Mijzelf. Wat bleek? Ze vind mij zoals ik ben leuk. Wat niet altijd in elke relatie bij mij was. Ik heb ook relaties gehad waarin me vriendin zich schaamde voor wie ik was en voor wat ik had. Daarom ben ik blij met wat ik nu heb en hoe ik mezelf kan zijn. En niet te vergeten =D ik vind haar ook echt leuk zoals zij zichzelf is.

 

En dan als laatste situatie Alleen zijn.

Ik weet niet hoe het bij andere is en daarom durf ik niet te zeggen dat ik een individu ben hoe ik ben als ik alleen ben, maar ik durf vragen te stellen. Vragen als: zijn er meer mensen die voor het slapen gaan zichzelf een verhaal gaan vertellen om in slaap te komen. Verhalen als wat als ik onzichtbaar kon zijn. Wat zou ik dan doen als ik speciale krachten had. Of wat als ik nou een film zou maken hoe zou ik dat aanpakken?

Zo heb ik hele films bedacht voor het slapen gaan of een lied geschreven en dan de volgende ochtend nog maar de helft herinneren.

Zijn er ook mensen die rare dingen doen voor de spiegel om te kijken of je spiegelbeeld een keer een fout maakt? Want wat als de spiegel gewoon een andere dimensie is en ze jou achtervolgen, maar willen dat je denkt dat je het zelf bent. ( of is dit meer een achtervolgingswaan? )

Ik vraag me nog veel meer af, maar ik weet zeker dat als er camera’s hingen in mijn huis en ze mij in de gaten hielden. Dat die mensen zich kostelijk zouden vermaken.

 

Deze verhalen samengebundeld maken mij een individu. Dus niet de dingen die je koopt of de keuzes die je maakt, maar juist wie je bent als je jezelf bent.

 

Daarom: Als je iemand anders wilt zijn dan dat je bent! Dan ben je nu dus volgens jezelf een minder mens dan dat je zijn kunt. 

0