Hierbij zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lotte en ben 28 jaar. Ik woon op mezelf in…

Ik weet nog goed dat dat ik in december 2013 stageliep bij Zorgbelang Brabant en dat Els een van de medewerkers mij vertelde over BroedplaatsZ. Dit is het social mediaproject van Zorgbelang Brabant waarbij gebruikers van zorg, twitteren en bloggen over hun dagelijks leven.

Ze vroeg aan mij of ik het leuk zou vinden om ook te bloggen voor Broedplaatz. Ik voelde mij vereerd en was enthousiast, maar tegelijktijdig wist ik niet meteen of ik dit wel wilde.  Ik ben iemand die geen impulsieve beslissingen neemt en mijn keuzes weloverwogen wil maken. Ik heb er dus even over nagedacht, vragen die ik mezelf stelde waren: “Wil ik wel op het internet staan met mijn verhalen?” en “Heb ik wel iets te vertellen”?

Omdat ik het belangrijk vind dat stigma’s en vooroordelen worden weggenomen en mensen een reëel beeld krijgen van wat het leven met een fysieke beperking betekent, heb ik vrij snel ja gezegd.

Het was een echte uitdaging. Ik had nog nooit eerder geschreven en wist ook niet of ik dit wel naar eigen tevredenheid zou kunnen. Daarnaast was ik best onzeker over de vraag of mensen mijn verhalen wil zouden willen lezen, zoveel bijzonders had ik niet te vertellen, toch?

Gelukkig was deze onzekerheid niet nodig, binnen een week hadden een hoop mensen mijn eerste blog gelezen (ik geloof ca. 100) en ik kreeg leuke en positieve reacties. Dit gaf een kick en ik kreeg meer vertrouwen in mezelf. Vanaf dat moment is er een nieuwe hobby geboren.

Ik blog ondertussen alweer vier jaar en schrijf nu mijn 25ste blog! Ik had nooit verwacht dat ik het bloggen momenteel nog zou doen, laat staan dat ik er zoveel zou schrijven. Stiekem ben ik wel een beetje trots op mezelf en op de blogs die ik tot nu toe heb geschreven.

Omdat ik vier jaar blog en dit nog altijd met veel plezier doe, vind ik het tijd voor een eigen pagina “Mijn leven op rolletjes.” te vinden op Facebook en via https://mijnlevenoprolletjes.wordpress.com Deze is pasgeleden gelanceerd. Ik ben heel blij dat er nu al zoveel mensen zijn die mijn pagina leuk vinden. Hopelijk lezen jullie mijn blogs met plezier en geeft het een duidelijk beeld over mijn leven met een fysieke beperking. Schroom niet om deze pagina te delen binnen je netwerk. Mocht je dit doen, alvast bedankt hiervoor!

 

 

 

0