Ik ben Vlinder en ik ben op dit moment van schrijven een dame van 39 jaar oud. Ik…

Hallo en welkom bij mijn allereerste blog. Deze zal ik dan ook gebruiken om je te vertellen wie ik ben en waarom ik ga bloggen bij BroedplaatsZ.

Mijn hele leven bestaat al uit zorg hebben en krijgen. Het begon al als klein kind omdat ik gezien werd als een probleemkind. Daarom werd ik al vroeg naar het Riagg (is nu een GGZ) en naar een centrum voor kind- en jeugdpsychiatrie gestuurd vanwege mijn gedrag. Door falen en fouten van zorgverleners en verkeerde of helemaal geen gestelde diagnoses kreeg ik niet de juiste hulp die destijds zeker wel gewenst was.

Anders dan de rest

Ik voelde zelf mij altijd al wel anders dan de rest en ik werd ook erg intens zwaar gepest op de (normale) basisschool maar ook op de LOM-MAVO. Ook verloor ik in één schooljaar ook nog eens drie vrienden tijdens twee heel verschillende gebeurtenissen. Een beste vriend van buiten school en twee goede vrienden uit mijn klas. Daardoor werd het voor mij tijdens de pubertijd een hele intense zware en moeilijke tijd. In dat jaar begon ik dan ook veel meer te blowen dan ik al deed. Ook het drinken van alcohol deed ik al. In die tijd waren de regels over alcohol zoals wij die nu kennen er namelijk nog helemaal niet, en mocht je in buurthuizen mits als je toestemming van je ouders had wat biertjes drinken. Blowen deed ik stiekem want daar waren ze thuis wel op tegen, dus dat verzweeg ik.

Van de ene opvang naar de andere

Uiteindelijk werd ik door alles wat er gebeurde in mijn leven zo moeilijk en onhandelbaar dat ik niet meer thuis kon blijven wonen. En toen ik 16 was, ben ik dan ook het huis uitgezet. Daardoor kon ik dus mijn school niet meer afmaken. Welgeteld heb ik in anderhalf jaar tijd zowat 11 keer kunnen verkassen van de ene opvang (wegloophuis, crisis, internaat, gastgezin etc.) naar een andere. En ging ik op mijn 17e al zelfstandig op kamers wonen zonder begeleiding. Wel met toestemming van de kinderrechter want ik had al vanaf m’n 12e wel een OTS (ondertoezichtstelling) maar geen diagnose.

Rekening houden met

Door de jaren heen heb ik PTSS opgelopen. Ooit hebben ze tegen me gezegd dat ik een Borderliner zou zijn. Volgens testen toen ik onstabiel was. Maar daar is nu twijfel over omdat ze mij toen ik de Dialectische Gedragstherapie (DGT) volgde toch maar eens gingen testen op ADHD (wat voor mijn ouders en zusje oud nieuws was). ADHD is daardoor na mijn derde burn-out dus wel officieel (h)erkend. Ook heb ik een lichte vorm van autisme. Daar heb ik mij niet meer op laten testen, want ik vind dat ik wel genoeg labels heb in mijn leven. En het heeft geen toevoeging of meerwaarde voor mij, alleen maar extra lasten. Het gaat er nu om dat ik weet waar ik rekening mee moet leren houden zodat ik in veilig en goed vaarwater blijf.
Ook kamp ik al jaren vanaf mijn kindertijd met depressies, die ook nooit erkend zijn tijdens testen en gesprekken met psychologen. Daardoor ben ik er eigenlijk ook wel een beetje klaar met praten hierover, want het wordt er toch niet beter op.

Dit zijn dus de psychische klachten waar ik mee te dealen heb. Omdat ik mijn blogs krachtig wil houden, vertel ik in de volgende over mijn lichamelijke klachten die mij beperken.

Je staat niet alleen

Ik ga bloggen op BroedplaatsZ omdat ik via mijn levensverhaal anderen wil laten weten dat zij niet alleen staan. Ook wil ik bijdragen aan het verbeteren van de zorg, omdat ik met mijn dingen eigenlijk precies tussen wal en schip zat en daardoor niet altijd de juiste hulp kreeg die gewenst was/is.

Wil je mij volgen? Abonneer je dan via BroedplaatsZ. Dan ontvang je een mail zodra mijn volgende blog online staat.