Zorgbelang Brabant | Zeeland maakt zich hard voor een mensgerichte samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, op een manier die past, hoe het leven ook loopt. Mee kunnen doen betekent voor iedereen iets anders. Daarom zijn we geïnteresseerd in wat mensen bezighoudt, wat zij belangrijk vinden en wat zij nodig hebben om mee te kunnen doen. Vanuit deze visie start Zorgbelang vanaf vandaag een pilot community rondom het thema zelfzorg en corona. Een thema gericht op meedoen ondanks het coronavirus dat ons allemaal sinds begin dit jaar in de greep houdt.

Deze online community heeft een plek gekregen onder de vleugels van BroedplaatsZ. Op de Facebookpagina van BroedplaatsZ, waar ervaringsverhalen rondom zorg worden gedeeld, is een speciale groep aangemaakt die dient als een online ontmoetingsplaats voor inwoners van Brabant die op welke manier dan ook te maken hebben of hebben gehad met corona. Een plek om vragen en signalen te delen. Daarnaast biedt de community de mogelijkheid tot interactie en discussie.

Herkenning en inspiratie

Vanaf september zullen er meerdere keren per week verschillende berichten gedeeld worden over onderwerpen die aansluiten bij zelfzorg en corona. Deelnemers van de Facebookgroep ‘BroedplaatsZ – Zelfzorg en Corona’ worden geïnformeerd over onderwerpen als mentaal en lichamelijk welbevinden, kwaliteit van leven en meedoen in de samenleving. Hierbij ligt de focus op positiviteit en goede voorbeelden. Dit maakt de groep ‘Zelfzorg en Corona’ een plek waar je je (h)erkend, gehoord en geïnspireerd kunt voelen.

Signalen verzamelen en meningen peilen

Zorgbelang verzamelt knelpunten, signalen en goede ideeën die voortkomen uit de gedeelde ervaringen en discussies in de online community. Waar nodig worden deze gedeeld met zorgorganisaties of overheden. Maar het werkt ook andersom: als zich knelpunten in de zorg of bij overheden voordoen, wordt de mening van de groepsleden gevraagd. Dit alles met het doel om zorg en welzijn te verbeteren.

Word lid en deel jouw ervaring!

Vind jij het ook belangrijk dat iedere Brabander kan meedoen in de samenleving op de manier die voor hem of haar het best passend is? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken! Word lid van de Facebookgroep ‘BroedplaatsZ – Zelfzorg en Corona’ en deel je mening of ervaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze pilot community? Projectleiders Margit Ruis en Sanne Peeters vertellen je er graag over.

Margit | mruis@zorgbelang-brabant.nl / 06 – 24 41 61 02

Sanne | speeters@zorgbelang-brabant.nl / 06 – 13 68 27 38