Zorgbelang Brabant | Zeeland riep tijdens de eerste coronagolf de community BroedplaatsZ | Zelfzorg & Corona in het leven. Het Covid-19 virus heeft en houdt ons allemaal in de greep. In de Facebookgroep kan elke Brabander en Zeeuw meepraten en ervaringen delen over corona. Inmiddels ontwikkelde Zorgbelang een eigen professioneel platform van en voor zorgprofessionals en geïnteresseerde inwoners. Sanne Peeters en Margit Ruis zijn de projectleiders van dit gloednieuwe platform. Meer weten? Lees het artikel!

headerfoto community BroedplaatsZ

Samen broeden op zorgthema’s

Sanne: “Dat is het doel van BroedplaatsZ, een onderdeel van Zorgbelang Brabant | Zeeland. De B staat voor Brabant en de Z voor Zeeland. Wij maken ons hard voor een mensgerichte samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, op een manier die past, hoe het leven ook loopt. Door ervaringen te delen en te leren van en met elkaar maken we Brabant en Zeeland gezonder en veerkrachtiger.”

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Margit: “Meedoen betekent voor iedereen iets anders. Daarom zijn we geïnteresseerd in wat onze inwoners bezighoudt, wat zij belangrijk vinden en wat zij nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. Zeker in tijden van corona. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar kunnen helpen door ervaringen te delen en te leren van en met elkaar.”

Community naar een hoger plan tillen

Sanne: “De Facebook community is een succes met een flink aantal leden en veel positieve en informatieve berichten over corona en voor jezelf zorgen. Maar we kregen ook steeds meer de behoefte aan een veilige en professionele omgeving in ons eigen beheer waar leden ervaringen over verschillende zorgthema’s kunnen uitwisselen. Om die redenen ontwikkelden we ons nieuwe platform.”

Community Zelfzorg & Corona

Margit: “In ons professionele platform hebben we de community Zelfzorg & Corona ingericht. Net zoals in de Facebook community willen we graag horen wat onze inwoners bezighoudt. Voortaan kan iedereen hier zijn of haar ideeën, voorbeelden, ervaringsverhalen, knelpunten en signalen kwijt.”

Stap over naar het Zorgbelang platform

Ons nieuwe platform heeft erg veel voordelen ten opzichte van de Facebookgroep, namelijk:

  • alle informatie over Zelfzorg & Corona, en later verschillende zorgthema’s, bij elkaar op 1 platform;
  • uitgebreide mogelijkheden om als inwoner je stem te laten horen, je mening te uiten of je dilemma’s te delen (reageren op posts, zelf een bericht plaatsen, pagina’s volgen en notificaties ontvangen);
  • ook toegankelijk voor mensen zonder Facebook;
  • professionele look & feel;
  • makkelijk in gebruik;
  • geen advertenties;
  • en last but not least, een veilige online omgeving.

Wat wil je nog meer?

Wil jij jouw kennis, mening of dilemma’s delen met andere inwoners en (zorg)professionals? Aarzel niet en neem eens een kijkje in onze community. Wij heten je hier van harte welkom.

Hoe stap je over?

Dat is eenvoudig. Volg de volgende drie stappen:

  1. Ga naar Home – BroedplaatsZ.
  2. Meld je aan bij Aanmelden Zelfzorg en Corona – BroedplaatsZ.
  3. Vul het formulier in en druk op registreer.

Hopelijk zien we je snel!