Hierbij zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lotte en ben 28 jaar. Ik woon op mezelf in…

De winter begint volgens het meteorologisch seizoen, wat vast is gelegd op basis van een internationale overeenkomst, op 1 december. Maar volgens het astronomisch seizoen, wat is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon doet de winter zijn intrede op 21 december. Genoeg van dit geleuter! Alle deskundigen kunnen zeggen wat ze willen, maar voor mijn gevoel is de winter allang begonnen!

De winter is een seizoen wat ik het liefst als sneeuw voor de zon zie verdwijnen. Ik blijf het liefste binnen en ga eigenlijk alleen naar buiten als het echt moet. Wanneer ik de kou trotseer, lijkt het wel of mijn lichaam de kou opzuigt. Mijn spieren schieten dan echt in de weerstand en geven een duidelijk signaal af, ze raken verkrampt. Dit resulteert in stijve en pijnlijke gewrichten. Zelfs een dikke winterjas en beenzak zijn hier niet (voldoende) tegen bestand.

Zelfs wanneer ik binnen ben heeft het weer invloed op mijn lichaam. Mijn fysiotherapeute zegt weleens: “het is weer koud, je bent zo stijf als een plank” of ja, misschien iets correcter, maar het komt wel op hetzelfde neer 😉 Daarnaast heb ik met regelmaat, of zeg maar liever bijna altijd, koude voeten.

Gelukkig ben ik over het algemeen een optimist en bekijk ik ook de winter van de zonnige kant. Ik laat de winter niet mijn stemming of plannen beïnvloeden. Wel fantaseer ik soms van een overwintering op een zonnige bestemming. Het lijkt mij heerlijk om deze koude maanden te kunnen ontwijken. Ik verheug mij dan ook erg op de eerste warme zonnestralen die mijn lichaam verwarmen.

Nu nog even geduld hebben en ervoor zorgen dat de winter mij niet klein krijgt!

 

 

0