Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

Soms lopen dingen anders dan je ze vooraf bedenkt. Schreef ik nog geen maand geleden. Dat ik mij in had geschreven voor een HBO opleiding. Nu staat het er wat anders voor.

Steeds duidelijker werd dat dingen mij op de manier dat ik ze nu doe veel energie kosten. Als ik eerlijk ben te veel. De energie die nodig is die heb ik vaak niet. Na dat ik aangegeven had dat ik braille wilde leren. in de hoop dat dit verschil zou maken.   en dit werd afgekeurd wegens het feit dat er teveel zicht op papier staat. Ben ik nu bezig na een gesprek om de laatste oogarts gegevens op te vragen zodat deze aangepast worden in het dossier. Met deze gegevens kan dan nog een keer mijn vraag voor gelegd worden.

Maar dan als nog blijft er een probleem, als braille wel goed gekeurd zou worden dan als nog kan ik dit nooit beheersen voor augustus. Op de manier waarop ik nu werk houd ik het geen 4 jaar meer vol. en persoonlijk denk ik op dit moment niet meer dat lezen alleen het probleem is. Maar gewoon heel veel dingen bij me kaar. Die wel allemaal het gevolg zijn van mijn zicht.

Toen kwam Visio het Loo erf te sprake; een revalidatie centrum voor mensen met visuele beperking. Hier leer je vaardigheden op een andere manier dan dat je gewend was. Dit is een interne revalidatie wat betekent dat mensen gemiddeld zo’n half jaar 3 tot 5 dagen hier te vinden zijn.

Na nagedacht te hebben, heb ik gisteren gebeld na een aantal keer te zijn doorverbonden bleek de betreffende persoon er even niet te zijn. Ik zou  terug gebeld worden maar toen ik terug gebeld werd had ik ruzie met mijn telefoon. Dus oproep gemist via voicemail kreeg ik te horen dat ze mij vandaag tussen 1 en 3 terug zou bellen. Dat is nu dus gebeurt, we hebben nu een afspraak staan voor 7 januari voor een intake gesprek.

Benieuwd wat hier uit komt, of dat blijkt dat ik voldoende hulpvragen heb waar mee aan de slag gegaan kan worden. Want ondanks dat ik dit aan heb gegeven is het dus nog niet zeker dat ik ook echt ga revalideren.

Wat mij wel opvalt is dat nu ik hier mee bezig ben en meer mensen hier van op de hoogte raken. Reacties zijn dat het niet opvalt dat dingen mij zoveel moeite kosten. Dat ik het steeds minder goed vol ben gaan houden. Aan de buitenkant valt dus niet op, maar mijn gevoel zegt iets heel anders.

0