Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

De afgelopen tijd is het stil geweest op mijn blog. Niet omdat ik niets te vertellen had juist heel veel. Maar soms moet je eerst even voor jezelf alles op een rijtje zetten voordat je het kunt delen met de buitenwereld. Soms zijn er momenten dat ik twijfel, twijfel of dat alles wel goed komt of dat de keuzes die ik maak wel de juiste zijn.

Studeren met een visuele beperking of wat voor beperking dan ook. Het kan best maar soms loop je tegen dingen aan. Waarvan sommige zaken mij meer raken dan andere. Het is lastig als iemand je eerlijk zegt: ik was niet voorbereid op jouw komst. Hoewel ik aan de ene kant begrip op kan brengen voor deze eerlijke opmerking is het ook lastig. Moet je dan specifiek op mijn aanwezigheid voorbereid worden? ik denk het niet.

Ik besef mij dat het voor docenten geen dagelijkse verschijning is dat ze een student hebben met een geleidehond. Die niet kan lezen wat er op papier staat en die ook niet kan lezen wat er op het bord staat. Maar ik denk ook dat je moet begrijpen dat als ik het niet zou kunnen ik ook niet in deze klas zou zitten. Ik dan ook niet alle studiepunten tot nu toe behaald zou hebben.

Als het op dezelfde dag gaat over een visueel aantrekkelijk moot bord. Over het ontwikkelen van een e-learning. Een stage van 100 uur en een derde jaars stage van 840 uur of te wel een half jaar lang 5 dagen in de week. Loopt mijn hoofd over. Ik denk dat ik op studie gebied op een dag niet eerder zo tegen mijn eigen grenzen aan gelopen ben. Hoe ga ik dit allemaal doen en regelen? Ik kan dit even niet alleen en dus ga ik in gesprek met mijn SLB’er en ook de docent van het moot bord.

Het visuele moot bord daar mag ik een creatieve invulling aan geven op een manier die voor mij wel goed te doen is. Voor de stages heb ik een afspraak staan met een andere docent om te kijken naar mogelijkheden. En ook weet ik nu dat er de mogelijkheid is de stage meer te spreiden want een half jaar 5 dagen in de week plus reistijd dat is misschien te veel van het goede. Dan is het fijn te weten dat er andere mogelijkheden zijn. In mijn hoofd is er mee rust maar toch ook nog niet helemaal.

Soms lijken de bergen even heel hoog, maar ik weet dat tot nu toe er eigenlijk maar heel weinig onmogelijk gebleken is. Het komt goed maar soms heeft het even tijd nodig .