Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

De afgelopen periode is het stil geweest op mijn blog. Niet omdat ik niets te vertellen had maar juist omdat ik erg druk was.

Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn studie Opleidingskunde, de eerste twee jaar heb ik met goede resultaten afgesloten. De eerste helft van dit schooljaar ben ik druk geweest met mijn derde jaars stage. Vijf maanden fulltime stage lopen binnen een bedrijf wat jezelf uitzoekt.

Wat wil jij later worden?
Ik denk dat dit een vraag is die de meeste mensen wel eens gesteld is.
Toen deze vraag mij gesteld werd heb ik lang gezegd ik wil juffrouw worden. Toen ik ouder werd en mijn gezichtsvermogen verslechterde ging ik beseffen dat dit een beroepskeuze was die lastig te realiseren is. Maar de wens om mij bezig te houden met leren en mensen is altijd gebleven. Daarom kwam ik uiteindelijk terecht bij Opleidingskunde.

Toen ik een stage bedrijf ging zoeken besloot ik voor mijzelf dat ik als nog kennis wilde maken met de onderwijssector. En dat lukte van augustus t/m februari heb ik stage gelopen bij Gilde Opleidingen een MBO school. Een mooie periode waarin ik aan mooie opdrachten heb mogen werken.

Fulltime stagelopen ik had er vooraf al mijn twijfels over. Al heb ik mijn vermoeidheid  inmiddels  goed onder controle. De kans dat dit te veel van het goede is bestond. Om mijzelf iets meer ruimte te geven werk ik vier dagen op locatie en een dag thuis. Een aantal maanden gaat het erg goed tot in november de vermoeidheid terug komt. Maar deze keer herken ik het en laat ik het niet te ver komen. In overleg met mijn stage en studie loop ik een periode een dag minder stage. Daardoor krijg ik iets meer ruimte en word de vermoeidheid minder.

Zo lukt het mij om begin februari binnen het reguliere termijn mijn stage af te ronden. Hoe mooi is het als je, je stageperiode af kunt sluiten met de volgende woorden: houdt onze vacatures in de toekomst in de gaten, want wat jij nu voor onze afdeling hebt gedaan zie ik je ook doen voor gilde breed! Een paar dagen later lever ik alle benodigde documenten in op school. Een maand later krijg ik het verlossende bericht dat ik mijn stage gehaald heb.

Sinds een aantal weken is het weer even schakelen van stage waar je meer zelfstandig werkt naar de lessen volgen en de daarbij behorende opdrachten uitvoeren. Weer heel anders maar ook leuk. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig samen met een studiegenoot een training over verbindende communicatie voor te bereiden die we ook samen gaan uitvoeren.

Ondertussen ben ik ook druk met de voorbereiding voor het volgen van mijn minor. Een minor is een studie deel dat je zelf vrij kunt invullen. Dit kan een verdieping of verbreding op je eigen studie zijn. Ik heb een voorkeur voor een verbreding. Om te kunnen studeren heb ik een aantal aanpassingen nodig. Ik vind het belangrijk om dit op tijd te regelen. Daarom heb ik al voor het inschrijven contact gehad om mijn situatie uit te leggen en te overleggen over de haalbaarheid. Voor nu ziet het er uit dat het gaat lukken de minor te volgen die ik graag wil volgen. Over het vervolg zal ik binnenkort meer schrijven

+3