Ik ben Vlinder en ik ben op dit moment van schrijven een dame van 39 jaar oud. Ik…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik heb dan ook best een bewogen jaar achter de rug. Desalniettemin lijkt het erop dat ik 2019 best goed ben doorgekomen. Afgelopen jaar zijn mijn pijnklachten aan nek en rug verminderd. Op het gebied van mijn fibromyalgie en vooral het sporten in de vakantieperiode liep ik wel tegen het nodige aan. Vakantie is leuk, maar ook lastig voor mij: het is slecht voor mijn ritme en structuur.

Osteopaat

Op aanraden van iemand die ik sprak over mijn klachten bezoek ik sinds een jaartje nu ook een osteopaat voor mijn nek- en rugklachten en ik moet zeggen dat dat zeker wel helpt. Ik heb minder heftige migraines en ook heeft deze meneer mij even helemaal rechtgezet in de eerste sessie. Niet vreemd dus dat ik met meer pijn heb rondgelopen dan nodig was. In amper een jaar tijd heeft deze man mij met sprongen verbeterd. Iets wat de fysio in 20 jaar niet gelukt was. Het gaat nu een tijdje dus best stabiel op dat vlak. Het is alleen jammer dat mijn zorgverzekering niet heel de sessie vergoed en ik toch een stukje uit eigen zak moet betalen. En dan ook nog eens maar voor 11 sessies per jaar.

Fibromyalgie en Sporten

Met mijn fibromyalgie gaat het nog gewoon up en down. Soms kan ik alles en andere dagen lijkt het wel of ik een loodgordel aan mijn heupen heb hangen. Op het gebied van sporten heb ik een minder goed jaar gehad. Om kosten te besparen was ik naar een andere sportschool gegaan en deze besloot in de zomer ‘s middags dicht te gaan. Net op de tijden dat het voor mij makkelijk was om te kunnen sporten. Omdat het midden in de zomer was had ik dit eventjes voor lief genomen. Maar toen ik via Facebook erachter moest komen dat ze die tijden na september aan zouden houden, heb ik het daar toch opgezegd ondanks dat ik een 3-jarig contract had. Want als consument heb ik daar recht op omdat dit zonder kennisgeving was besloten. Nu ben ik weer bij mijn oude sportschool. Maar ik ben wel helemaal uit mijn sportritme en heb nog maar een of twee keer gesport dit najaar. En ja, dat merk ik in alles. Ik kan minder, ben meer moe en uitgebrand en ik heb ook veel meer pijnklachten.

 

zomervakantie

Ritme

Het is voor mij best moeilijk om weer in een ritme te komen als ik er even uit ben geweest. Dit uit zich ook met andere dingen zoals activiteiten die in bijvoorbeeld de zomer- of herfstvakantie stoppen. Na die vakanties kom ik altijd weer structureel te laat en vergeet ik bijvoorbeeld mijn medicijnen in te nemen, tanden te poetsen voor vertrek en dat soort dingen. Vakantie is leuk maar is ook wel lastig voor mij. Het duurt weer even dat ik weer gewend ben aan mijn structuur en lopende activiteiten. Vooral na de herfstvakantie is het soms echt lastig omdat de kerstvakantie dan ook niet ver weg is. Dus ben ik net eindelijk weer een beetje gewend, komt er weer een vakantie om de hoek kijken. Deze zitten gewoon net iets te dicht op elkaar.

Wat zou jij doen?

Vraag van mij: wat zou je helpen om dat ritme vast te kunnen houden? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe los jij zo’n onderbreking van je ritme door een vakantieperiode op?