Pseudoniem: Plectra Geboortedatum: 23-01-1992 Opleiding: MBO Medewerker ICT Niveau 2 Beroep / dagbesteding: CCS medewerker, Medewerker beheer ICT…

23 januari is het al weer en dat betekent dat ik weer een jaar ben doorgekomen op deze wereld. Een aantal jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zoveel zou leren, sterker nog dat ik uberhaupt nog zou leven. 22 jaar alweer. Ik kan niet zeggen dat ik het erg vind om ouder te worden. Ik zie het zelf als een achievement. Wakkerworden met feestelijke muziek had ik ook niet verwacht. Slingers in de huiskamer is ook niet iets wat ik had kunnen bedenken. Mij zal het vrij weinig interresseren, ik leef weer een jaartje langer. Alle vrienden en familie die op bezoek komen doe ik voornamelijk omdat het traditie is. Dat doen wij hier wel vaker, zoals de brabanders zullen zeggen. Hoe dan ook is het voor mij wel een beetje feest. (klop klop) nog steeds geen chaos. Alhoewel het niet veel scheelde. Een avondje bij vader en moeder op bezoek met een paar gesprekken en Robin zit thuis met een kop vol gedachtes die ik niet onder controle kon houden. Die avond heb ik medicatie op om te kunnen slapen, dat was de redding. De ochtend daarna werd ik wakker met een nuchtere kop, neerkijkend op de gedachten en gezegdes van die avond ervoor. Ik realiseerde dat mijn hersenen gekke dingen kunnen bedenken.

Maargoed 22 jaar, met de gedachte op naar de 23. Mijn jaar begint nu pas. niet 1 januari, dat is de algemeen geaccepteerde datum. 23 januari start mijn nieuwe jaar met de nieuwe voornemen. Een daarvan is om te stoppen met roken ergens dit jaar. Plus mijn acties goed waar te nemen om volgend jaar te beseffen dat het goed gaat.

GGZ, het liefst begin ik niet over het GGZ op mijn geboortedag maar ik wil graag even mededelen wat ik nu al een paar weken denk. Ik ben gaan kijken en vergelijken. Wat ik bij het RIBW heb bereikt in een jaar zal ik bij het GGZ nooit kunnen halen in een duizend jaar. Als mensen mij kennen en er een goede vertrouwensband is dan is het zoeken naar de kern steeds makkelijker. Dat laat niet los dat ik een hekel heb aan gesprekken waar er alleen maar vragen naar mij toe komen. Blootgeven is niet makkelijk.

Goed dan, ik ga straks naar huis mijn verjaardag vieren. Iedereen een fijne dag gewenst.
Groetjes Plectra