**op 23 november 2016 is Eelco, gesteund door zijn naasten, in alle rust overleden. Zijn euthanasiewens is op…

Vooroordelen en respect

Vandaag vertelt Eelco’s moeder Monique bij de jongerenafdeling van de Euthanasievereniging het verhaal van haar zoon. Dagblad Trouw interviewde haar én Eelco’s beste vriendin. Klik op de link hieronder om het artikel te lezen.
Vergelijk het daarna eens met Eelco’s woorden hieronder, welke uitspraken hij naar zijn hoofd gegooid kreeg…
Zeg eens eerlijk, vind jij Eelco’s keuze laf, vind jij dat hij alleen maar aan zichzelf heeft gedacht in dit hele traject?

Link naar interview:
‘Ik weet zeker dat de laatste twee weken weken de gelukkigste van zijn leven waren’

21-05-2016

Het gaat eventjes helemaal niet goed met me. ik slik al 2 dagen hoge doseringen oxazepam en mama slaapt al 2 nachten bij me.
Donderdag behoorlijk heftig geweest. Iemand die mij wel kent, maar niet echt heel goed, beschuldigde mij ervan laf, egoïstisch en aanstellerig te zijn omdat ik kies voor euthanasie. Ook moest ik me niet zo aanstellen en gewoon m’n ding doen, want ik kan zoveel en heb de wereld nog zoveel te bieden. Ik gun iedereen zijn mening, en ik realiseer me ook terdege dat ik er misschien wat makkelijker mee omga omdat het voor mij natuurlijk al jaren lang een bekend onderwerp is. Maar dan nog. Sommige dingen mag je denken, je mag ze misschien zelfs een keer zeggen, maar daarna moet je het niet blijven herhalen. En zeker de opmerking dat ik alleen aan mij zelf denk en niet aan mijn naasten deed mij ontploffen. Juist mijn naasten zijn de reden dat ik zolang heb gevochten om in leven te blijven. En juist mijn naasten zijn de belangrijkste reden dat ik euthanasie wil en niet voor een trein spring……. Ik heb het echt eventjes helemaal gehad en merk dat ik weer boos word als ik erover schrijf. Ik ben zo teleurgesteld. Ook de opmerking dat als ik maar eventjes naar hem zou luisteren ik binnen een jaartje of 2 helemaal weer gezond en normaal was viel erg verkeerd. Iets met zonden en een steen……… Nou ja, hij zal het wel niet zo bedoeld hebben en ik moet respect hebben voor elke mening, maar toch, wat een trigger was het en ik ben degene die er nu al 3 dagen last van heeft. En hij heeft waarschijnlijk niet eens door hoe heftig het voor mij was.
Want dat is mijn grootste probleem: ik kan mijn zwakke kant niet laten zien. Ik wil wel, maar ik kan het geloof ik gewoon niet meer.