Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

Ik wil jullie graag voorstellen aan Woody, voor het volledige verhaal gaan we terug de tijd in.

Het is 4 maart als mijn telefoon gaat, waarna die ook gelijk zegt wie er belt KNGF.
Ik denk dat ik goed nieuws voor je heb er is een hond die bij je lijkt te passen. Hij heet Woody is een bruine labrador en is geboren op 6 april 2014. Even weet ik niets meer te zeggen enkel op dat moment tranen.

Een week later ga ik naar Amstelveen om kennis te maken. Een grote lieverd die qua karakter erg goed in het plaatje van mijn droomhond past. Woody weegt ruim 36 kilo hij is dus bepaald geen kleine hond maar stiekem vind deze jongeman zichzelf de perfecte schoothond. Het schijnt te passen ik ben dan ook erg benieuwd naar de eerste poging die hij zal doen om op schoot te klimmen. Dat het past heb ik ondertussen ondervonden. Hij houdt van uitdagingen iets dat ik hem zeker kan bieden.

We hebben een route in tuig gelopen waarbij ik het gevoel had op hem te kunnen vertrouwen. Tijdens deze route liepen we tegen een wegopbreking aan waarbij Woody het moest oplossen. Zo blij was hij toen hij de stoep weer aan kon geven. Zijn plezier om iets voor je te willen doen is zo overduidelijk te merken. Ons looptempo past ook bij elkaar.

Een dag later bel ik na het verplichte nachtje er over slapen KNGF ik wil een team vormen met Woody. Op 18 april begon onze instructieperiode, in februari 2015 werd Nancy ziek en werd mijn wereld een stuk kleiner nu ruim een jaar later geeft Woody mij mijn vrijheid terug.

De instructie periode verloopt goed Woody is een lieve hond hij doet het erg goed door de spits over Amsterdam centraal zonder iets of iemand te raken wij kunnen dat. Al komen we wel tot de conclusie dat Woody een bijbaan als treinconducteur niet verkeerd zou vinden. Hij houdt van treinen en ook bussen zijn erg interssant heeft hij eens geluk dat hij een baas getroffen heeft die heel wat uren in het openbaar vervoer doorbrengt :).

Bijzonder is het dat toen Woody net twee weken bij was er onverwachts bezoek voor de deur stond. Het was het nieuwe baasje van Nancy met een heel lief cadeautje. Een half jaar geleden nam ik afscheid van mijn blonde vriendinnetje. Dat het nu zo goed met haar gaat had ik alleen kunnen dromen beter worden kan niet maar dat ze geen pijn lijkt te hebben is al een hele vooruitgang. De liefde waarmee ze over Nancy sprak zij mij genoeg deze keuze is echt de beste geweest voor ons beide. Ik schreef eerder wij moeten beide verder Nancy ging al lange tijd verder met genieten van haar pensioen bij een nieuwe baas. Maar ik kon toch niet helemaal verder nu met Woody kan ik dat wel. Al betekent dat niet dat ik Nancy vergeet zij zal altijd mijn eerste geleidehond blijven die mij heel wat heeft geleerd. De dingen die ze mij heeft geleerd kan ik nu nog goed gebruiken in het samenwerken met Woody. Elke hond is anders en Woody en Nancy zijn ook heel verschillend dat vind ik eigenlijk wel fijn.

Ondertussen gaan wij al een paar weken samen op pad. Het gaat steeds beter Woody begint de omgeving steeds beter te kennen. Wil graag mee, heeft een lichte voorkeur voor de route naar het park maar is makkelijk te overtuigen als dat niet ons doel is. School vind hij ondertussen heel normaal van te voren lekker rennen in het park en dan naar school lopen. Hij heeft al zo zijn fans gemaakt in mijn omgeving. Waar we ook naar toe gaan hij vind het allemaal leuk.

Lieve Woody jij hebt mijn hart veroverd.
Jouw enthousiasme als we samen op pad gaan.
Dat je ondanks hoelang we al gelopen hebben toch liever niet naar huis wil.
Dat je in de trein het liefst op schoot klimt om uit het raam te kijken.
Dat je op school je riem komt brengen als je vind dat het tijd is om naar huis te gaan.
Dat je het leuk vind om te helpen met dingen dragen de handdoek wil jij best naar de wasmand brengen.
Dat je al je speelgoed rondom mij legt als je wilt spelen.
Dat je stiekem best vriendjes wil zijn met de cavia’s.
Dat je als ik je iets lekkers geef je dat eerst in de lucht gooit en mee gaat spelen en dan pas op eet.
Dat je op schoot klimt als je vind dat ik te lang bezig ben met schoolwerk.

Woody

Lieve gekke Woody ik kan mij nu al geen leven zonder jou voorstellen. Ik kijk uit naar alle avonturen die we nog samen gaan beleven. Een ding is zeker met jou aan mij zijde komt het allemaal wel goed.

 

image

 

 

0