Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

Sommige gebeurtenissen lijken pas kort geleden plaats te hebben gevonden. Terwijl ze in feiten toch al bijna drie jaar geleden plaats vonden.

Augustus 2012 voerde ik een gesprek met DESUDO blindengeleidehondenschool. Een jaar later kwam Nancy mijn leven binnen. Wat vond ik haar lief en vond ik het spannend of ik het wel goed zou doen. Samen groeide we uit tot een  echt team.

30 juni voerde ik opnieuw een voorzorg gesprek dit maal niet met DESUDO omdat zei geen nieuwe honden meer opleiden. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen in gesprek te gaan met KNGF geleidehonden. Dit is de grootste geleidehondenschool in Nederland.

Dit gesprek vind al heel snel na het slechte nieuws over Nancy plaats. De reden hiervoor is dat het nu eenmaal niet zo is dat als je aangeeft graag een geleidehond te willen dat deze er dan morgen is. hier gaat tijd over heen. Vandaar het advies vanuit desudo om in gesprek te gaan met andere scholen. Dat is moeilijk en heel dubbel. Het is te vroeg twee jaar werken is te kort. Maar ik moet ook aan mijn eigen toekomst denken. Ondanks dat ik Nancy niet kwijt wil , weet ik ook dat om verder te komen ik wel dit traject in moet gaan.

Tijdens een voorzorg gesprek word  de persoonlijke situatie  in kaart gebracht.
wat vind je leuk aan honden? Wat juist net niet/. wat voor soort hond past bij  je? Welke routes wil je gaan lopen?  Staat je omgeving open voor de komst van een geleidehond? Hoe ziet de woonsituatie er uit? Kortom heel veel vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. hierna gaan we een stukje lopen met de dog-sim. Dit is een simulatie hond op wieltjes en word bestuurd door de trainer. Ik moet de commando`s geven en op die manier merkt de trainer of dat ik de routes beheers en kunnen ze ook een inschatting maken van je looptempo.

Na dit gesprek en  het stuk lopen heb ik er wel een positief gevoel over. Maar een definitieve uitslag of dat ze mij als school geschikt achten voor een geleidehond van hun school. Daar moet ik nog even geduld voor hebben. er word altijd intern overleg gepleegd. Normaal hoor je ongeveer na twee weken iets maar omdat het vakantie tijd is. moet ik wat langer geduld hebben.

Op 29 juli de dag dat Nancy precies twee jaar geleden bij mij kwam en onze training begon. Krijg ik bericht ik kom in aanmerking voor een KNGF geleidehond. Blijdschap omdat dit een stapje dichter bij mijn nieuwe maatje is. maar ook een dubbel gevoel twee jaar geleden was ik blij met Nancy haar komst en nu kijk ik uit naar een nieuwe geleidehond.  de aanvraag moet ook nog goedgekeurd worden door de zorgverzekering. KNGF verstuurd deze aanvraag en ik zal uiteindelijk van zelf bericht ontvangen daarover.

Omdat ik verhuis naar Nijmegen kan ik nog niet gelijk op de actieve wachtlijst. Ik heb al sinds april mobiliteitstraining gehad.  de belangrijkste routes die ik op dit moment moet kunnen beheers ik. maar tijdens het gesprek met KNGF kwamen er ook nog twee routes te spraken die ik wil lopen met mijn geleidehond maar nog niet ken. Daarom zullen er nog een aantal mobiliteitstrainingen ingepland worden om deze routes goed te beheersen. Als ik deze goed ken. dan zal KNGF nog maals langs komen. Dit maal om te bekijken waar ik woon in Nijmegen. Als dan alles goed is kan ik actief op de wachtlijst. Maar wel met de datum van het eerst gesprek 30 juni.voor de tijd die je moet wachten maakt het dus eigenlijk niet zoveel uit. Wanneer er dus precies een nieuwe geleidehond gaat zijn? dat blijft nog even spannend  ondanks het verdriet om nancy zie ik wel weer naar uit om aan de slag te gaan met een nieuwe hond. Weer te kunnen gaan en staan waar ik dat wil.

Met Nancy gaat het op dit moment nog steeds vooruit. Ze laat steeds meer dingen van de oude Nancy zien. Ze is blij heeft energie voor tien. En lijkt het idee te hebben dat ze heel de wereld aan kan. In haar beweging moet ik haar dan ook wel remmen beweging is goed maar het moet niet te gek worden. In principe blijft Nancy bij mij tot er een nieuwe geleidehond is. van de dierenarts en de dierenfysio heeft Nancy toestemming om mee te gaan naar Nijmegen. Als er een nieuwe hond is of als toch voortijdig blijkt dat Nancy het niet kan-leuk vind om bij mij in Nijmegen te zijn. dan verhuist ze al eerder terug naar mijn ouders. Nancy mag bij mijn ouders gaan wonen. en voor de twee dagen dat ze eigenlijk vanwege werk te lang alleen zou zijn. is  al geregeld dat ze tussen door mag gaan wandelen. Dit betekent dus dat ik nancy niet volledig los hoef te laten ik kan haar blijven zien.

0