Pseudoniem: Plectra Geboortedatum: 23-01-1992 Opleiding: MBO Medewerker ICT Niveau 2 Beroep / dagbesteding: CCS medewerker, Medewerker beheer ICT…

Hallo iedereen hier weer een berichtje.
Ik dacht ik heb regelmatig gesprekken met een jobcoach en dacht misschien vinden jullie het ook wel interessant om te lezen wat zoiets met “mij” doet, maar wat het misschien ook wel of niet met jou doet.

Na het wonen binnen het RIBW en werken bij Jong at Work ben ik ook gesprekken gaan hebben met de Jobcoach. Ik ben in de loop van die gesprekken veel te weten gekomen over mezelf. Verschillende Factoren die stress kunnen brengen in je hoofd. Tot aan middelen zoeken en vinden die de stress kan minderen.

Ik ben bijvoorbeeld snel gestrest. Bijvoorbeeld door:

-veel gebeurtenissen

-veel verhalen horen van anderen

-veel verhalen vertellen aan anderen

-reacties op verhalen

-Hectische tijden op werk of thuis

-slecht nachtritme

In de tijd dat ik gesprekken heb met de jobcoach is het voornamelijk over die stress gegaan. In mijn ogen was de stress teveel als me nachtrust er om ging leiden en dus geen afspraken meer na kwam (kon komen). Sterker nog voordat ik gesprekken had met de jobcoach zou dit bovenste lijstje nog steeds als een normaal iets zijn. “geen stress” ik zou het lijstje niet eens kunnen maken.

Dan vraag je je natuurlijk af maar het is toch een Jobcoach geen Stresscoach? klopt inderdaad maar stress is een stukje van de puzzel die ik samen met de Jobcoach op de goede plek heb weten te zetten.

Eerst was ik sceptisch over een jobcoach of dat wel zou helpen. Of het geen verloren tijd was. (een extra afspraak om weer over te stressen). Ik ben blij dat ik zo ver ben gekomen om te beseffen dat het toch heel wat helpt.
Ik kan m’n stress beschrijven en de reden lokaliseren, maar nog beter ik ben nu bezig om hem binnen de perken te houden. Zodat de stress mijn nachtrust niet wegneemt en mijn leven overhoop haalt.

Eerst was de stress in een kuil met mij erbij, nu is de stress in de kuil met mij naast de kuil de stress in de kuil aan het houden.

Heerlijk beeldspraak.
Tot de volgende,

Plectra

0