Hallo allemaal,Ik zal mijzelf voorstellen mijn naam is Charissa Fens, ik ben 24 jaar en ik woon in…

het leven bestaat op sommige momenten toch uit keuzes maken. wat kies je? Wat ga je doen?
ook op het gebied van studeren moet je een aantal keuzes maken. Ik denk dat het belangrijk is dat je kiest voor iets wat je zelf graag wilt. Als je iets leuk vind heb je er meer voor over zal het je waarschijnlijk makkelijker af gaan dan dat je iets kiest wat je echt niet ligt.

na de middelbare school koos ik voor een opleiding. Maar al snel tijdens het aanmelden ontstonden er problemen de school had geen interesse in een student met een beperking. Lastig voor te stellen als mensen het hebben over dat studeren meer mogelijkheden geeft. Het zal best kloppen maar als scholen studenten met een beperking geen kans geven hoe moet je dan verder komen? het zou de school te veel moeite kosten. Ik zou toch nooit een baan kunnen vinden.
Zo koos ik uiteindelijk voor een andere opleiding. Vooraf werd gezegd we weten niet waar dit gaat eindigen maar je bent welkom en we zien wel waar het schip strand. Het schip stranden niet   drie jaar na dat gesprek haalde ik mijn diploma.

al tijdens deze opleiding kwam ik tot het inzicht dat bepaalde onderdelen mij wel lagen. Maar meerdere onderdelen ook niet. een logische vervolg studie na mijn afgeronde opleiding is social studies. Maar toch koos ik daar niet voor. Het voelde niet goed daar wilde ik niet mijn werk van maken. waar ik dan wel in verder wilden?

Ik wilde verder met de onderdelen die mij wel aanspraken. Het maken en uitvoeren van voorlichtingen. Mensen meer informatie geven over een bepaald onderwerp. Zorgen dat binnen een bedrijf medewerkers beter gaan functioneren. Ik ging opzoek wat voor opleiding kon hier bij aansluiten?

Ik vond snel het antwoord opleidingskunde dat was de opleiding die paste bij wat mij aansprak tijdens mijn vorige opleiding. Opleidingskunde is een studie die je enkel in Nijmegen kunt volgende dingen die vallen onder opleidingskunde zijn: adviseur, trainer/coach en ontwikkelaar.

Het voelde goed maar er was een maar. Nijmegen is met het openbaar vervoer twee en half uur enkele reis. Niet haalbaar dus als ik thuis blijf wonen. Het was een keuze die ik moest maken. deze opleiding voelde goed waarom zou ik het dan niet proberen ook al zou het veel veranderingen mee brengen?

zo zocht ik contact op 20 november had ik een gesprek samen bekijken wat de mogelijkheden zijn voor mij. Samen bekijken welke aanpassingen nodig zijn. ik heb een goed gevoel achter af over het gesprek. Vorige week kreeg ik het bericht dat er overleg is geweest. ik ben van harte welkom. Vooraf kun je nooit volledig inschatten hoe dingen lopen.  Kun je nooit zeker weten of iemand de eindstreep haalt. Dat zal de toekomst uit gaan wijzen.

Ondertussen sta ik ingeschreven. Met deze stap zitten er genoeg veranderingen aan te komen. ik ben bezig met woonruimte in Nijmegen dit is natuurlijk niet binnen een aantal weken geregeld. Als alles goed gaat ben ik tot 28 mei bij het loo erf in Apeldoorn dan is mijn revalidatie voorbij.

daarna is het tijd om verder te bouwen op wat ik tegen die tijd allemaal heb geleerd. Dan is het tijd om te starten met een nieuwe periode. Studeren in Nijmegen betekent verhuizen. Maar het betekent voor mij ook opnieuw mijn weg leren vinden. de plattegronden van locaties in mijn hoofd compleet maken zodat ik Nancy aan kan sturen op de routes die we lopen.

Het zal wennen zijn maar ik heb er wel zin in.

De afgelopen anderhalf jaar heeft nancy mij meerdere keren bewezen dat ze het verschil maakt tussen iets wel of niet doen. het is feit dat nu ik een nieuwe stap ga maken. ik deze stap niet alleen maak ook nu is trouwe nancy er. Ook nu kan ik op haar vertrouwen

In de tijd dat wij samen zijn, zijn we uitgegroeid tot een hecht team. Zonder geleidehond door het leven ik kan het mij niet voorstellen. Met nancy durf ik dingen die ik eerder niet bedacht had. Door nancy durf ik deze stap te nemen het laat maar weer eens zien wat voor verschil een geleidehond maakt voor zijn baas.

0