Pseudoniem: Plectra Geboortedatum: 23-01-1992 Opleiding: MBO Medewerker ICT Niveau 2 Beroep / dagbesteding: CCS medewerker, Medewerker beheer ICT…

Hallo alle lezers,

Gezien het vorige succes van een interview met mezelf ga ik daar mee verder. Met als onderwerp de stand van zaken en het wonen binnen het RIBW. Laten we met de deur in huis vallen dan maar?

interview 2.0

Hoelang woon je al bij het RIBW en waarom?

Ik woon nu net meer als een jaar bij het RIBW en ben 1 keer verhuisd van woonplek. Reden voor mijn verblijf bij het RIBW is voornamelijk mijn leef gewoontes en thuissituatie die aandacht vergt.

Hoe bevalt het wonen bij het RIBW?

Het bevalt zoals je kunt verwachten, ups and downs. Vooruitgang en achteruitgang. Series van momenten die goed of slecht gaan. In andere woorden “leven”. Momenteel bevalt het goed terwijl de werkwijze soms wel wat anders mag van de begeleiding.

Je zegt dat de werkwijze soms anders mag van de begeleiding waarop baseer je dat en waarom?

Mijn woonhuis kent verschillende begeleiding en elke begeleiding is anders. Logisch hé. Ze werken bij ons met aflossing van elkaar. In de ochtend is er bijvoorbeeld iemand aanwezig tot en met 2 uur en dan heeft die gene overdracht met de late dienst. Overdracht is goed en efficiënt maar dan moet het wel goed door gegeven worden. Ook de aansturing van cliënten, gebaseerd op ervaringen kunnen in mijn ogen veel beter en efficiënter.

Je hebt laatst informatie weten te verschaffen over de crisis en het effect daarvan op het RIBW, zou je daar iets over kwijt willen?

Jazeker ik vind het zorgwekkend voor cliënten die moeten gaan verhuizen omdat woonhuizen gaan sluiten. Plus de wachtlijsten zijn torens hoog en niemand die geplaatst kan worden. Hulp is nodig en is er altijd al te kort geweest en nu is het aanbod nog minder aan het worden. Het is bijna wachten tot de bom afgaat.

Zijn de afspraken en regels in huis een fijne steun om aan je toekomst te werken?

Ja dat zijn ze zeker. Maar de steun + aansturing van de begeleiding is soms op een te laag pitje. Voorbeeldje geven: Ik heb nog taken te doen die dag en de begeleiding gaat een spelletje spelen op mijn playstation zonder dat te vragen. Wat volgt, ik doe me taken niet en kan weer bloggen over de begeleiding.

Hierbij wil ik ook gelijk de interview beëindigen. Hij is wat kort maar toch wel krachtig als ik zo eens een paar regels naar boven kijk. Vandaag weer een fijne sociale intervisie gehad. Plus heb ik voor jullie allen een vraag:

Wat is socialer? Heel de dag op socialmedia zitten en geen verbaal contact maken met mensen, of heel de dag in een openbare ruimte zitten?

Hierbij sluit ik af, tot de volgende Groetjes,

Plectra

0